Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 3 januari 2017

Een week in woorden 2

Woensdag: Terug aan mijn eigen keukentafel na een hartverwarmend verblijf bij zus en broer. Pingelpianomuziek op de radio. Het ochtendnieuws lijkt operette-nieuws: Een internationaal gezochte terrorist heeft in Nederland gewoon rondgelopen en het weerbericht waarschuwt voor dichte mist, terwijl buiten een winterzonnetje schijnt. Ik heb voor maanden genoeg zoete broodjes gegeten. Yoghurt met walnoten, banaan en havermuesli - dit lijkt spartaans maar ik vind het een prima ontbijt. Ha, met een stuk bittere chocolade erin gecrunched om af te kicken van het kersteten!

Donderdag: Met de bus naar Groningen vanwege het allereerste begin van het vaag groeiende idee dat een nieuwe bank misschien wel fijn zou kunnen zijn, ooit. Niet dat mijn bank na ruim dertig jaar ook maar een slijtplek vertoont, maar hij is niet geschikt om op te zitten. Wel om op te liggen, te slapen zelfs. Weet dus dat zitten niet de bedoeling is, als ik tijdens een gesprek aan de keukentafel voorstel om naar de bank te verkassen. Ik kies de eerste winkel zorgvuldig. En val als een blok voor de eerste bank die ik zie. De verkoper geeft me koffie op een handig tafeltje en laat me alleen met mijn bank. ‘s Avonds eet ik, omringd door folders, biologische kippenbout met zoete ui, pastinaak en knoflook, gekruid met Leidse Rasel Ha Nout.
Vrijdag: Doodenge droom. Een trap van hangende plastic treden, sommige geknapt en vervangen door een plastic zak. Het doel lijkt een spoordijk waar een kleurrijk treintje rijdt, maar we (ik heb geruststellend gezelschap, wie?) komen uit op een gigantische zolder waar kinderen zwart-wit foto’s sorteren. Opgelucht heb ik op de couponnetjes-zolder van de plaatselijke woninginrichter eindelijk vloerbedekking uitgezocht voor mijn overloop. Twaalf zacht oranje tapijttegels, te zwaar om lopend mee te nemen. Morgen haal ik ze op. ‘s Avonds eet ik zoete aardappel met ui, cashewnoten en een paar blokjes diepvries-boerenkool. Tip: Bereid dit in een wok, in een pan wordt het smerig.
Zaterdag: Door de kruitdampen naar huis gelopen met mijn twaalf tapijttegels achter op de fiets. Fijn toch dat de jeugd alvast oefent voor vannacht, als het de tijd is om boze geesten te verjagen. Overweging: Een bank waarbij we moeten opstaan om hem van ‘zit’ naar ‘lig’ te verbouwen, stoort het minnespel. Ik zoek wel een andere bank. Gelezen op de facebookpagina van een respectabel magazine: profielfoto’s op een datingsite moeten minstens zes seconden lang bekeken worden. Zes seconden is genânt lang, probeer het maar eens! Ik steek vier waxinelichtjes aan en besteed met een onderbreking wegens Claudia de avond aan chatcontact met mijn verre dochters. Mooie plannen voor het nieuwe jaar. Gelukkig Nieuwjaar!
Zondag: Dit is de eerste nieuwjaarsdag van mijn leven dat ik bij niemand hoef te zijn, - en ik moet nog wennen aan deze vrijheid. Ik loop mijn ommetje door mensloze straten. Overal vuurwerkresten en volle hondenpoepzakjes. Zet thuis de tv aan. Nieuwjaarsconcert? Garmisch Partenkirchen? Eventjes, vanwege het nostalgisch sentiment. Ik begin aan het veranderen van mijn slaapkamer en eindig lezend op de bank doordat ik planken uit de boekenkast nodig heb. Afscheid nemen van boeken kost tijd...
Maandag: Voor het eerst van mijn leven een aankoop gedaan in een echte dierenwinkel: een pindasnoer! De vijfpoot van wilgentakken die mijn kerstboom was, staat in de tuin met het snoer in zijn takken. Er vliegen mugjes omheen...
Dinsdag: Knarrenhof. Zwolle krijgt de eerste ‘knarrenhof’ van het land. Afgezien van het verschrikkelijke woord: Op de tekening zie ik twee rechthoeken kleine rijtjeshuizen rond een groene ruimte. Huh, zo ongeveer woon ik nu ook. En ik zou best een jonge buurvrouw willen om mee te lachen. Of een aardige buurman die als vanzelfsprekend mijn spiegel even ophangt. Of andersom.

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door RodeJas - 2979 keer gelezen

beoordeeld 4.2/5 (15 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl