Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 19 april 2017

Geef elkaar de ruimte

Met koffie in de tuin gaat het niet worden vandaag. Maar mijn eerste kopje koffie smaakt binnen óók heerlijk.
Wij, mannen en vrouwen van (ver) boven de 50, zoeken hier met z'n allen naarstig naar een nieuwe partner.
Fijn, dat we daarvoor een site voor onszelf aangeboden krijgen, zónder het risico dat je zomaar een oneerbaar voorstel
krijgt van een jongeman, die met gemak je zoon had kunnen zijn!

Maar voorzichtigheid is en blijft geboden, met allemaal volwassenen moet dat geen probleem vormen, denk ik. Wat ik wél heel vaak tegenkom, en mij soms ronduit ergert, is het gemak waarmee mensen elkaars privacy schenden. We moeten blijven bedenken, dat we er eigenlijk al 3/4 deel van ons leven op hebben zitten. Om uiteenlopende redenen alleen zijn komen te staan. Maar toch de moed en het lef weer hebben op te staan en van de rest van het leven nog iets gezelligs te willen maken! Voor de meesten, mannen én vrouwen, hartstikke eng, maar met de moed der wanhoop vaak, tóch maar ingeschreven, omdat een goede kennis vond, dat je eigenlijk niks kan overkomen... Maar, zoveel mensen zoveel karakters. Waar de ene voortvarend op de ander af durft te stappen, het eerste persoonlijke bericht zonder buikpijn de ether instuurt, heeft de ander daar slapeloze nachten van! Terwijl de één dan ook nog stukken beter uit de verf komt wat betreft je gevoel op papier zetten. Maar als je het allemaal wat te eng vindt, vráág om wat tijd voor jezelf, om de dingen voor jezelf beter op een rijtje te krijgen. Als je liever niet na 2 berichtjes al op date gaat, maar wat meer van de ander wil weten, schrijf het in het volgende berichtje, en vraag, vraag veel...als de ander eerlijk antwoord, zegt dat toch ook al wat over de ander? Bellen kan natuurlijk ook, maar ik persoonlijk ben er direct niet zo'n voorstander van. Maar als jij liever eerst een stem hoort, is dat in ieder geval beter, dan met ongezonde spanning in je lijf iemand uit te nodigen in jouw huis! Ik drink of eet liever iets in een openbare gelegenheid, maar dat hoeft niet direct de 50plusbeurs te zijn, want dan is de ruimte om rustig te praten bijna niet aanwezig! Wat ik wil proberen uit te leggen; geef elkaar voldoende de ruimte, zeker in het begin! Laat niet iemand holderdebolder jouw leven overnemen, zorg dat het voor jezelf altijd goed blijft voelen!!! Kleine stapjes, niks moet, alles mag! Kijk of de ander in jouw leven past, bedenk, wat voor jou belangrijke dingen zijn, waar niemand zomaar overheen mag walsen! Maar, dit geldt voor de ander óók! Begrijp de onzekerheid van elkaar, probeer te leven met het heden, het verleden is geweest en hopelijk afgesloten!! Misschien fijn, als je kan laten weten, hoe jij dit voelt en aanpakt?


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Zonneke - 573 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
Twitter FacebookGoogle+
© 50plusmatch.nl