Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 17 mei 2017

Dansen, plezier voor twee?

In mijn vroege jeugd was ik onderdeel van een showgroep op kunstrolschaatsen. Ingewikkelde sprongen, duizelingwekkende pirouettes, hoe meer vaart je maakte, hoe hoger de sprongen konden zijn. Maar daar kwam wél de nodige lef bij kijken! Maar ook een prachtige Weense wals op mooie, meesleepende muziek, die als duo gereden moest worden, werd ingestudeerd. Wat een durf heb je, als je een tiener bent!
Misschien komt daar mijn liefde voor dansmuziek vandaan, het zou zomaar kunnen. Maar, nadat de showgroep stopte met bestaan, de grond werd verkocht en wij allemaal ouder werden en ándere dingen belangrijker werden, bleef mijn interesse in dansen en mooie muziek. Mijn ouders vonden dansles een onderdeel van een goede opvoeding voor een meisje, want, misschien dat je dáár een leuke, aardige, nette jongen tegenkwam!
In die tijd moest je als meisje netjes wachten tot je gevraagd werd door een heer. Weigeren was uit den boze!!
Wat heb ik vaak knarsentandend langs de kant gezeten! Maar ja, in die tijd mochten vrouwen al blij zijn, dat ze stemrecht afgedwongen hadden! Mijn moeder, geboren in 1904, wist zich zelfs de tijd nog te herinneren dat er door de 'durfallen' onder de vrouwen, verbeten strijd was gevoerd. Dus, 'dolle mina's' zijn er altijd geweest, door alle tijden heen. In ieder geval, heb ik aan die danslessen veel plezier beleefd en veel geleerd. Heren met een colbertje en stropdas, dames in een jurk of rok, want zo héurde het gewoon, maar het stropdassen dragen gemopper was er toen óók al, hoor...

Vrije dansavonden waren er elke zaterdag, als je entree betaalde én de dresscode in acht nam, mocht iedereen binnen.
Juist op één van die avonden, heb ik mijn latere echtgenoot leren kennen. Hoe hij daar ooit terecht is gekomen, weet ik nog steeds niet, want dansen is nooit zijn ding geweest. Jammer eigenlijk, want vanaf dat moment danste ik óók niet meer.
Misschien, héél misschien, kom ik via deze site een heer tegen, wiens stille wens dezelfde is als de mijne...


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Zonneke - 266 keer gelezen

beoordeeld 3.57/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
Twitter FacebookGoogle+
© 50plusmatch.nl