Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 11 juni 2017

Jong (1)

Toen ik een poosje geleden in de apotheek was, zag ik een raambiljet van zo’n anti-rimpelcrème waarop reclame werd gemaakt voor de 4Ever Young weken. Ik schrijf het maar op zoals het op de poster stond. Weer thuis kon ik het niet laten om even te googlen. Voor altijd jong, wie wil dat niet?

4Ever Young Anti-Aging Solutions blijkt een medisch kuuroord in de VS te zijn dat de ouder wordende mens oppompt, leegzuigt, volspuit, straktrekt en allerlei zalfjes en crèmetjes aansmeert om het verouderingsproces tegen te gaan. Raar concept trouwens: oplossingen tegen het ouder worden. De enige doeltreffende oplossing is volgens mij doodgaan op je dertigste.
Naarmate we ouder worden, maakt ons lichaam steeds minder collageen aan, las ik. Het zal wel. Collageen, ik had het woord weleens gehoord, maar wat het precies was, wist ik echt niet. Wat elke vrouw al weet als ze net meisje af is, moest ik dus googlen in mijn vierde jeugd. En zo kwam ik te weten dat collageen een lijmvormend eiwit is dat een zeer belangrijk bestanddeel vormt van ons bindweefsel. Het houdt de huid stevig en elastisch. Dat de productie van collageen vanaf ons vijfentwintigste levensjaar afneemt, is misschien ook voor veel vrouwen een vergeten en onwelkom detail.
Hoe dan ook, de vermindering van de productie van collageen zorgt voor het verslappen van de huid, las ik verder. Daar kon ik met geen mogelijkheid onderuit. Ik houd de laatste tijd steeds meer vel over en alhoewel dat misschien nog wel meevalt gezien het feit dat dit proces dus al zo’n kleine negenendertig jaar gaande blijkt te zijn, weet ik niet altijd goed wat ik ermee aan moet. Vandaar dat ik toch nieuwsgierig was of 4Ever Young mij van dienst kon zijn. Dat alleen vrouwen ijdel zijn, is immers niet meer dan een verzinsel van mannen.
Wat ik las, loog er niet om. Resultaat binnen twee à drie minuten, één tube voor vijf behandelingen. Dat klonk goed. Maar toen ik las dat de huid na het aanbrengen niet langer dan acht tot twaalf uur ‘in shape’ blijft en toen ik de prijs van een tube zag, besefte ik niet alleen dat het hier om een soort viagra voor de huid ging, maar ook dat ik bovendien binnen drie maanden failliet zou zijn. Dan moest ik mijn overschot aan vel misschien toch maar gewoon aan de zwaartekracht toevertrouwen. Of waren er nog andere oplossingen? Meer duurzaam en minder duur?
En kijk aan, terwijl ik zo aan het googlen en surfen was – klinkt best jong toch? – stuitte ik op allerlei andere mogelijkheden om jong te blijven. Het eerste waar ik over struikelde waren alle zangkoren met de naam 4Ever Young. Uitstekende remedie volgens mij, zij het dat ik met de documentaire Young at Heart en de Nederlandse spin-off Golden Oldies in gedachten wel pleit voor een leeftijdgrens inzake publieke optredens, want krijsende bejaarden blijven misschien zelf wel jong van hun gezang, maar ik krijg er oorsuizingen van.
Er bleef genoeg over: een taal leren, een muziekinstrument leren bespelen, puzzelen (afgekeurd), voldoende lichaamsbeweging, gezond eten en - als laatste, niet als minste, maar ook weer niet als meest verrassende – seks. Let wel dames - en heren, moet ik misschien vooral zeggen - wel vier keer per week, twee keer zo veel dus als het blijkens onderzoek statistisch gemiddelde, maar waarschijnlijk sociaal wenselijk gelogen aantal keren per week.
Toen ik dat las, snapte ik eindelijk waarom ouder worden onvermijdelijk is. Vier keer per week, daar heb je tussen je dertigste en je vijftigste toch helemaal geen tijd en puf voor met twee kinderen, twee banen, twee huizen, twee honden, twee auto’s, twee cavia’s, twee paar schoonouders en twee vakanties per jaar? En als je daar dan eenmaal van verlost bent op je vijfenvijftigste heb je toch helemaal geen tijd en puf meer om dat gemiddelde alsnog te halen door het minimaal acht keer per week te doen?
We zijn zo jong als we oud zijn. Of andersom. Ook goed.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Janszen - 2478 keer gelezen

beoordeeld 3.56/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl