Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 12 augustus 2017

Niet met liefde om kunnen gaan

Jezelf niet de moeite waard vinden kan resulteren in verkeerde mannen toelaten (die je wilt veranderen) die niet te veranderen zijn. Die je emotioneel mishandelen, chanteren, kleineren, controleren of erger slaan. Niet omdat zij dat leuk vinden maar omdat ze natuurlijk niet anders kunnen en blijkbaar ook gewend zijn aan deze ziekmakende ‘danspassen’. Zo dans je samen een vernietigende dans die tegelijkertijd ook heel veilig voelt. Aantrekken en afstoten. De spanning van ja zeggen en nee doen. Van er zijn en weer weglopen. Van telkens heen en weer gaan in emoties.

De mensen die wel van je gaan houden stoot je af omdat dat niet hetgeen is wat je gewend bent. Het voelt gek genoeg zelfs onveilig. Je vertoont onbewust gedrag wat de ander wegjaagt. Je verwaarloost jezelf of erger doet jezelf pijn of komt in problemen om in een roes te komen (drank, drugs of anderszins).

Je gaat op zoek naar afwijzing omdat je hechtingsproblematiek hebt. Je zoekt als het ware bevestiging dat je er niet mag zijn en dat je niet goed genoeg bent. Je daagt de ander uit door jouw gedrag waardoor die je vanzelf uiteindelijk afwijst.

Je kunt in feite niet met liefde omgaan. Simpelweg omdat je het niet gewend bent het te krijgen. Gewoon om wie je bent. Niet vanwege hoge cijfers op school of diploma’s of prestaties in sport of werk. Nee, gewoon om wie je bent zoals je bent niet om wat je presteert in feite dus met allerlei voorwaarden.

Begrijp me niet verkeerd, iets willen doen of bereiken is prima vanuit een intrinsieke motivatie. Omdat jij het graag wilt of omdat je jezelf wilt ontwikkelen. Omdat je er blij van wordt of omdat het je in een flow doet geraken. Het wordt pas discutabel als het de enige manier en voorwaarde is om iets waard te zijn of waardevol te kunnen zijn of om waardering te krijgen.

Ik heb het patroon met vallen en opstaan leren inzien. Ik heb mijzelf moeten aankijken en mijn verleden. Moeten vergeven en moeten herpakken. Voor mezelf leren kiezen. Liefde voor mezelf in eerste instantie te leren hebben. Niet cynisch te zijn of verbitterd te raken. Niet behoeftig naar een ander toe te zijn. De ander als oplossing te zien voor jouw geluk. Te verstikken. Te claimen. Daar begint het natuurlijk allemaal mee. Je ontdoen van veilige en tegelijkertijd destructieve patronen die je aangeleerd zijn.

Pas dan kun je liefde accepteren van een ander. Pas dan sta je er open voor. Pas dan kies en kom je de juiste persoon tegen waar je natuurlijk  voorzichtig ja tegen zegt. Pas dan jaag je iemand niet weg maar trek je aan. Pas dan weet je hoe je liefde/begrip/waardering herkent. Pas dan weet je dat je het ‘verdient’ gewoon zoals je bent en pas dan weet je hoe ermee om te gaan; het aannemen en ervan genieten!

GP1963
Augustus 2017


geplaatst door GP1963 - 1882 keer gelezen

beoordeeld 3.5/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl