Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 9 oktober 2017

De na´veteit en de liefde

Eerlijkheid, leugens en tijd

Er zijn natuurlijk verschillende vormen van communicatie. Ik heb het hier over de verbale, schriftelijke communicatie. Non verbale communicatie is en kan wel onderdeel van persoonlijke gespreken zijn, maar hierop ga ik even niet in.

Ook wil en blijf ik naar mogelijkheid altijd bij mijzelf ga van mezelf uit!
Het begint altijd met het feit dat ik even eerst alles geloof, wil geloven, wat me verteld wordt. Uitzonderingen bevestigen de regel!
Waarom doe ik dit? Omdat ik in mensen en in de waarheid geloof.
Mijn waarheid, de waarheid van een ander, kan natuurlijk slechts een subjectieve zijn. De subjectieve waarheid is echter datgene, waarover wij beschikken en waarover ik spreek. Bovendien lijkt de waarheid in verband met het gesprek, de communicatie, ook een directe verbinding te hebben, al dan niet of wel een doel te bereiken is.

Communicatie maakt verbindingen met andere mensen. Daarom en omdat ik van mensen hou, is de waarheid voor mij belangrijk in communicatie en gesprekken. Of ik nu naar een doel streef of niet! Helaas lijkt dit niet geldig voor alle mijn gesprekspartners.
Ik ben ver weg van het opheffen van mijn wijsvinger. Natuurlijk is het voor iedereen om te beslissen of hij/zij eerlijk wil zijn of niet. Liegen leidt meest tot valse beoordelingen en ja, zelfs verwondingen, uiteindelijk verwondingen van jezelf!

Waarom wel liegen? Uit angst beoordeeld, ja zelfs veroordeelt te worden? Hiervoor heb ik te veel ervaringen op gedan, ben te oud geworden. Bovendien, wie heeft wel het recht mij te veroordelen? En als je niet bevalt wat je ziet, als je mij ziet, en als je niet leuk vindt, wat ik vertel, over mij, hoe ik leef, geleefd heb, wat ik doe, of gedaan heb; dan luister en kijk niet naar mij!

Als je denkt, je kunt mijn liefde, mijn vriendschap veroveren, door aan mij te vertellen dat je foutloos bent, terwijl foutloosheid niet bestaat, door je anders voor te doen, als je bent, dan heb je het mooi mis!

Ja, de waarheid kan pijn doen, soms zelfs heel gemeen zijn en je kunt verdrietig ervan worden. Volgens mijn ervaringen helpt altijd wel een liefdevolle verpakking.

Een belangrijke factor met het liegen is ook de tijd. Hoe langer je jezelf of anderen tegenover anders voordoet, hoe meer tijd is nutteloos verspild! Tijd is een van de belangrijkste goederen, die wij, bovendien niet onbeperkt, hebben. Een bewustzijn van de kostbaarheid van de tijd, lijkt in een natuurlijke correlatie met het ouder worden te staan. Ik will deze schat niet door leugens verspillen.

En wat heeft dit nu te maken met naïveteit? Naïviteit is het geloof in de waarheid van de woorden van de gesprekspartner. Dit bedoelt vertrouwen. Dit leidt tot een goed gesprek. Vertrouwen wordt meestal teruggegeven door serieuze gesprekspartners.

Naar mijn beleving, worden mensen die naïef zijn, soms voor dom ingeschat. Naïviteit heeft niets te maken met domheid. Veel meer met veel vertrouwen en liefde. Mensen, die naïviteit inschatten als domheid, vallen snel op. Ze blijven in gesprek, op het oppervlak en luisteren niet. Heel snel komen ze tot het punt, waar hun doel zichtbaar wordt. En heel belangrijk, een stroom van vertrouwen kan niet ontstaan.

Hoe langer ik probeer toch een verbinding te maken tot een mens, hoe meer moet ik inzetten van mijn vertrouwen en kracht. Daardoor worden vooral de verwondingen die bij mezelf ontstaan, groter. Tot uiteindelijk de verwezenlijking moet komen dat een verbinding niet mogelijk is, waarschijnlijk nooit mogelijk was.

Ondertussen ben ik veel verwondingen opgelopen in mijn leven, maar deze hebben me sterker gemaakt. Laat me zien wie en hoe ik ben en dat een leven zonder liefde het niet waard is om te leven.

Ik moet vertrouwen op mezelf, mijn intuïtie en mijn analytische geest.

Ik hou van het leven! En de mensen! En daarom houdt het leven van mij!


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Elli - 1633 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl