Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 9 oktober 2017

De ridder en de onzichtbare muur

Een dating liefdesverhaal

Er was eens een ridder met een mooi kasteel. In en rond het kasteel verzamelde de ridder schoonheid, rijkdom van liefde, humor, vriendschap en plezier. In dit, zijn rijk had hij een druk leven opgebouwd. Hij heeft ervan genoten. Het heeft hem echter soms uitgeput. Toen trok hij terug en herstelde sterkte en eenzaamheid in zijn leven. Om zijn rijk te beschermen tegen indringers en overvallen tegen zijn vrijheid, had hij een dikke, hoge en onzichtbare muur van angst opgebouwd. Eerder indringers en onbeschermde aanvallen hadden zijn leven beperkt, hem van zijn schatten beroofd en zijn vrijheid beperkt. Dit zou nooit meer met hem moeten gebeuren, hij had nu de muur, zijn bescherming. Omdat zijn muur onzichtbaar was, kon hij op elk gewenst moment uitkijken of uitgaan, omdat zijn ingangen en uitgangen alleen zichtbaar en toegankelijk waren voor de ridder.

Eigenlijk was zijn leven perfect. Op een dag dacht hij echter dat hij graag zijn leven met een liefde zou delen en het daardoor rijker zou maken. Daarom stuurde hij woorden van het zoeken naar het hele land uit.

Een van de dames die had gereageerd leek hem leuk en hij vroeg haar om met hem te praten over wat de dame was aan het doen. Eerst, voorzichtig, gereserveerd en met een grote dosis wantrouwen. De ridder schreef haar, sympathiek en liefdevol. De ridders humor beviel de dame. Zijn liefdevolle aandacht was balsem voor haar verdrietige en eenzame ziel. Muziek en kunst, zoals in het leven van de ridder, speelden ook een grote rol voor de dame. Niet lang en de terughoudendheid en wantrouwen waren weggesmolten. De dame deelde via de chat alles met de ridder, foto's, gevoelens en liefde. De ridder heeft ook gedeeld, maar alleen dat, wat hij wilde delen.

De dame vroeg de ridder om samen te gaan wandelen. Volgens haar was het nu aan de tijd elkaar ook persoonlijk te leren kennen. Ze was nieuwsgierig en opgewonden. Voor het eerst vertelde ze een vriend over haar contact met de ridder.

De teleurstelling was dusdanig groot, als de ridder haar mededeelde, dat de ontmoeting niet plaats kon vinden. Een van de onderdanen van de ridder was een ongeluk overkomen en zijn steun en aanwezigheid was nodig. Nou, de tijd zou komen, aan wie men zou ontmoeten.

De chats waren inmiddels intiem geworden, en met de dame groeide liefde en vertrouwen en zo was de wens in haar hem beter te leren kennen en echt met hem te praten gegroeid. Ondertussen had men ook telefonisch contact. De dame vond de stem en lach van de ridder ook erg aantrekkelijk. Ze had maar ook echter gemerkt, dat zij geen antwoord had ontvangen op sommige van haar vragen, of dat de ridder met bepaalde vragen naar ander onderwerpen afleidde.

De dame heeft een tweede poging ondernomen en opnieuw was een afspraak gemaakt en opnieuw kon de ridder de afspraak niet volgen. Wederom waren de redenen gerechtvaardigd en begrijpelijk. Maar…

De dame was zich ervan bewust, dat de ridder tot nu toe nooit uit zichzelf een ontmoeting had voorgesteld, dus schreef ze hem, dat ze zou wachten tot een voorstel voor een ontmoeting van hem zou komen. Maar ook dat ze echter niet goed kon begrijpen, waarom dat tot nu toe nog niet was gebeurd. De ruimtelijke afstand die de twee scheidt, was niet heel groot.

Alleen de dame had de muur nog niet kunnen zien, omdat ze onzichtbaar was.

De ridder, die niet klaar was om toegang te geven tot zijn rijk, trok zich steeds meer terug en verhoogde zijn onzichtbare glazen bolwerk. Hij had vergeten, dat de muur naar mate, dat hij ze verhoogde, ook de onzichtbaarheid verloor.

Tegen de dame gaaf hij aan, tijd en meer ruimte nodig te hebben voor zichzelf, om bij te kunnen tanken, maar in de aankomende week weer meer tijd voor gemeenschappelijke ondernemingen te hebben ...

De dame voelde de afstand tussen haar en de ridder groeien. Teleurstelling en verdriet kwamen in haar op. Ze bleef maar echter op de komende week hopen. Ook had ze de muur al nog niet gezien.

De volgende week maandag was gekomen en de dame moest gaan werken. Ook de ridder ging zijn werk naar. Van tijd tot tijd waren via de chat korte groeten uitgewisseld. De dame voelde de ontevredenheid van de ridder en dacht dat ze hem kon opvrolijken. De ridder vroeg haar om te wachten. Hij wilde zich later "melden".

De dame hoorde lang niets en wilde vragen of het nu later was en hij had zin had om te chatten. Geen antwoord. Een tijdje later probeerde ze het opnieuw, en sinds het al laat was, stelde ze haar gedachten aan hem voor. "Ach, misschien maak je nog een ronde met de hond, of je bent onder de douche!" Ze vertelde hem ook dat ze hem niet meer goed kon voelen en haar dat verdrietig maakte. Ze vroeg aan hem het niet toe te laten, dat haar vertrouwen in hem vervaagde. Toen sloot ze de chat.

Als ze de volgende ochtend weer niets had gehoord, was ze verbijsterd en treurig. Tijdens haar pauze probeerde ze de ridder via telefoon te bereiken, maar haar telefoontje wordt niet geaccepteerd. Erg verdrietig, schreef ze de ridder in de chat: " Svp vertel me, wat er aan de hand is? Ik zal je niet langer lastig willen vallen. Jammer en bedankt voor uw steun. Ik hoopte dat je ook van me zou kunnen houden! Helaas te vergeefs. “

Er was geen antwoord, en in de namiddag reageerde de dame opnieuw op de ridder met de vraag: “Het spijt me om je toch nog een keer te storen, maar een ding zal ik nog steeds van je willen weten. Wat is er gebeurd? “

De ridder antwoordde: 'Ik vroeg je om wat ruimte voor me. Ik heb een druk en actief leven, waarmee ik heel tevreden ben. Ook had ik aangegeven dat mijn "batterijen" soms leeg zijn en ik ze vervolgens moet opladen. Ik praat ook met mijn kinderen, vrienden en .... Ik begrijp heel goed dat je alleen bent en alleen voelt, maar je moet je leegheid zelf invullen. Kom eerst bij jezelf. Je hebt ruimte, gebruik het, voor een ontwikkeling van jezelf. Je bent heel bijzonders en je hebt alles om jezelf te ontvouwen. “

Toen de dame dit had gelezen en had begrijpen, kon ze ineens de hoge, dikke muur van angst naar zien, die het rijk van de ridder omliep.

Ze antwoordde hem: “Ik begrijp je en zie je. Ik had je nooit willen laten voelen dat ik je voor mijn ontwikkeling of mijn weg nodig had. Alles wat ik wilde, was de kans om je beter te leren kennen. Ik was teleurgesteld als je, terwijl je schreef dat je tijd had, toch geen voor me had. Ik heb je niet nodig in mijn leven, ook niet als plaats houder voor iemand anders. Het grootste deel van mijn leven heb ik alleen geleefd en mij toch ontwikkeld. Een relatie betekent voor mij niet alleen met elkaar chatten. Net zoals het niet betekent, dat de partner door de ander in wordt genomen of als eigendom wordt gezien.

Wat ik wilde was je leven te verrijken, net zoals ik het voor mijn leven had gewild. Als mij dit voor jou niet is gelukt, spijt het me.

Het spijt me niet, dat ik je oproep ben gevolgd. Wat ik betreur, is dat ik deze enorme muur van angst zo laat heb gezien, die je om je hen hebt gebouwd. Jammer dat we hier niet over de hadden kunnen spreken zo dat dit misverstand kon ontstaan.

Mijn verdriet rondom ons is groot, hoewel er nooit een echte Ons bestond.

Oh, nee, geloof me, ik meng hier niets. Van mijn ex-man heb ik al lang afscheid genomen. Ik kan soms heel naïef zijn, maar mijn geest is heel scherp, analytisch en mijn gevoel bedriegt me heel zelden. “

De ridder heeft nooit weer contact opgenomen met de dame, maar stuurde zijn oproepen verder naar het land. De dame had even tijd nodig, om haar verdriet te overwinnen.

En de moraliteit van het verhaal: als je je vrijheid probeert te beschermen, zal je onvrij worden!

En als ze niet gestorven zijn, leven ze vandaag nog.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Elli - 1568 keer gelezen

beoordeeld 2.33/5 (3 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl