Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 12 oktober 2017

Gemis

Ik doe altijd een beetje stoer geloof ik. Liever alleen gelukkig dan samen ongelukkig.  Mijn single leven heeft zeker ook zijn leuke kanten. Heb de afgelopen jaren hele leuke mensen mogen ontmoeten die ik anders zeker niet had ontmoet. Dingen heb gedaan die ik anders niet had gedaan. Stukjes schrijven voor een datingsite. Leuke dates, minder leuke dates. Alleen op vakantie gaan. Kortom, er zijn momenten dat ik heel tevreden ben met mijn single bestaan.

En dan word je ziek. Het lijkt eerst een meniscus. En nee, dan toch erger. Uiteindelijk wordt het een nieuwe knie. Ook een niet-alledaagse operatie. Een pittige operatie. Op mijn werk zijn een aantal collega’s me al voorgegaan. Ik heb veel voorbeelden, van collega’s die na vier weken zonder krukken rondlopen. Sterker nog, ze kunnen huppelen.
Dus ik ga vol vertrouwen de operatie tegemoet. Bij eerdere operaties had ik nogal eens complicaties. Ik zal jullie de details besparen. Daar zit niemand op te wachten.
En dan, dag 9 na de operatie. De een na de andere bloeduitstorting voltooid zich op mijn been. En het wordt dik! Het ziet er niet uit. Ik bel het ziekenhuis en ze zeggen dat het erbij kan horen. Ik vertrouw het niet. De hele avond zit ik met mijn been omhoog. Ik stop mijn voet in een emmer met koud water. Het moet toch een beetje kunnen slinken. Ik besluit naar bed te gaan. En leg mijn been wat hoger op een kussen.
Ik kan niet slapen. “ik voel me zo verdomd alleen”. Ik tel de uren af. Die middag nog heb ik een telefoongesprek met een goede vriend die bezorgd is, die er niet gerust op is dat ik alleen ben. Ik zeg hem dat er altijd een telefoon opgeladen is. Dat ik altijd nog 112 kan bellen, in noodgevallen.


En zo gebeurt het. Midden in de nacht naar het ziekenhuis. Opgehaald worden door de ambulance. Het is duidelijk, dit is geen trombosebeen. Ze willen geen risico lopen. Het been is warm en dik. Er wordt me gevraagd wie ze moeten bellen. Ik zeg dat ik niet wil dat er op dit moment iemand gebeld wordt. Niet iemand wakker maken. Het is inmiddels half drie in de nacht. Ik app mijn tante, die nog reageert ook.
Ik realiseer me dat ik nu zo alleen ben. Ik mis zo de armen om me heen. Zo ontzettend. Voel me even zo eenzaam. Met al mijn vrienden, weet ik er geen een die ik midden in de nacht kan bellen om met me mee te gaan. Om me vast te houden. Het gemis van een partner, die er voor je is. Ook in tijden hoe moeilijk ook, er voor je kan zijn. Het gemis overvalt me. Zo heftig heb ik dat in lange tijd niet gevoeld.

Het gemis van twee armen om me heen.

https://youtu.be/G-JcK8MbWFw - ik voel me zo verdomd alleen.

 


geplaatst door Caro54 - 1477 keer gelezen

beoordeeld 4.17/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl