Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 25 november 2017

Gender neutraal

Gender neutraal
De nieuwe regeringscoalitie is van plan om geslachtsregistratie zoveel mogelijk te gaan beperken in het licht dat de overheid zoveel mogelijk gender neutraal te werk gaat.. D.w.z. dat gemeenten niet meer specifiek naar het geslacht hoeven te vragen bij het invulen van formulieren zoals o.a. bij de W.O.Z. Het gaat hier voornamelijk om de mensen die, (L)esbisch, (H)omo, (B)i, (T)ransgender, of (I)ntersekse zijn te beschermen tegen extra onnodige vragen over hun geaardheid. Ik hoef dan, als ik een formulier invul van de overheid, niet meer te vermelden dat ik een vrouw ben. Ik zet daar mijn vraagtekens bij. Het vrouw-zijn is mijn hele leven bepalend geweest voor mijn doen en laten. Waarom hoef ik er niet meer voor uit te komen, dat ik een vrouw ben? Ik ben er trots en blij mee. Het is mijn hele “zijn”. Als kind ben ik zo opgevoed en vind daar nog steeds niks mis mee. In mijn beleving speelde ik met alles wat voorhanden was. Maakte van een takje een katapult, klom over prikkeldraad, ging schaatsen, trapte een balletje met mijn vader, speelde met mijn opa met treintjes. Echter voor mijn poppen had ik geen interesse. Mijn ouders lieten mij doen, waar ik in geïnteresseerd was en lieten mij gewoon het meisje zijn en mijn broer het jongetje. Hij speelde overigens wel met mijn poppen, deed ze o.a. in bad, waar ze niet tegen konden. Nu is de hype ontstaan, dat de kinderen welke gender neutraal opgevoed worden beter hun karakter en persoonlijkheid zullen ontwikkelen. Zowel jongetjes, als meisjes moeten gebruik kunnen maken van alle speelgoed, of er nu een roze bal tussen zit, een hijskraan, een poppenhuis, enz.. zonder gelijk bestempeld te worden en te moeten voldoen aan de opgelegde standaardvoorwaarden van een meisje, of jongetje. In Zweden las ik, dat er crèches zijn waar kinderen gender neutraal worden behandeld. Het gaat erom dat jongens/meisjes, niet seksegericht, maar als persoon worden opgevoed. Ze zich niet hoeven te houden aan specifiek mannelijk, of vrouwelijk gedrag. Zoals een jongen hoort een band te plakken, of een meisje zeemt de ramen. Ook in het taalgebruik mogen woorden als zij/hij, haar/hem niet meer gebruikt worden. Kinderen dienen in die gender-gekte aangesproken te worden als vrienden, mensen, kinderen en als die, het, of hun. In Nederland is die gender neutrale gekte nu ook volop in beweging. Er is inmiddels gender neutrale kinderkleding. In geboortekaartjes zou vermeld moeten worden : Ik zie het als meisje/jongen. Reizigers worden nu aangesproken met “Beste mensen”. Dat is een beleefdheidsvorm. Naar mijn mening vlakt ons taalgebruik af door deze benadering. Men dient, in dit geval als Openbare Dienstverlening, mensen aan te spreken op een manier waarmee men waardering en respect wil uitdragen naar de gebruikers toe. Ook een afstand in taalgebruik blijft nodig is mijn idee. Ik ben benieuwd hoe de Overheid en allerlei instanties, of advocaten en notarissen, ik noem maar wat op, in een brief de aanhef gaan plaatsen. Geachte mevrouw/mijnheer zou dan vervallen in: Beste persoon? …….Ik kan het nog niet verzinnen.
Wij zijn hier op deze datingsite ingeschreven als vrouw zoekt man en omgekeerd en als vrouw zoekt vrouw, man zoekt man. Hoe zou dan die inschrijving eruit moeten zien, als we niet meer kunnen vermelden wat we zijn? Er zijn twee seksen, mannen en vrouwen, die zoeken elkaar, dat is de natuur. Soms gaat in de natuur wel eens iets mis. Ik heb begrip voor diegenen welke een andere geaardheid hebben. Dat ze moeite hebben om door bijv. het invullen van een formulier, of bezoeken van een toilet daar steeds extra aan herinnerd worden. Echter het is een minderheid en moet daarom de meerderheid gedwongen worden hieraan mee te doen?


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 2307 keer gelezen

beoordeeld 3.14/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl