Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 13 november 2017

Heb ik nou ADH of heb ik nou ADHD of ben ik een sukkel.

Per toeval had een zeer leuke dame gespot op deze site, was erg onder de indruk van haar, ze had een zeer creatief beroep en dat bleek ook later in het verdere mail contact. Ze gaf aan dat het uitdagen van een man wel erg fijn is. Wat je vaak hebt is dat als mensen onder de indruk van de andere zijn, dat ze dan gesloten zijn en zich niet meer gewaagd durven te uiten. Ze durven niet meer zeer kritisch te zijn.
Door te teasen – of je nu man of vrouw bent – laat je zien dat je onderscheidend bent ten opzichte van veel andere mensen. Mannen zijn nu eenmaal vaak voorspelbaar en saai. Door wat gewaagder te zijn voorkom je dit al voor een groot deel. Je bent zelfverzekerd genoeg om een seksueel grapje te maken en ook niet bang voor de uitlokking van een reactie. De ander zal zich gaan afvragen ‘vindt hij me nou leuk of niet?’ waardoor hij/zijn nog meer zijn best voor je zal gaan doen. Voor een vrouw kan teasen juist een manier zijn om te laten zien dat ze anders is dan veel oppervlakkige vrouwen. Ook zorgt seksueel plagen ervoor dat een man nog meer zijn best zal gaan doen om haar te veroveren. Door een man op de juiste manier te plagen kun je hem stapelgek op je maken.

Deze dame vond een man die ook vreemd gaat meer een uitdaging, want blijkbaar zijn er meer vrouwen die op hem vallen. Zelf vreemdgaan was voor haat ook geen probleem het hield het libido op niveau. Hierdoor werd hij wel meer gezien als man door haar Ja dat is een bijzondere redenering. Ook Monogaam zijn is zeer saai schreef ze, ja is dit mij nu teasen of uitdagen. Oké en gaan we dan ook nog Pleasen? Een seksueel aantrekkelijk man dat vallen vrouwen voor en deze mannen moet je dus ook uitdagen en soms kan hij ook niet monogaam zijn gezien vele uitdagingen. Je bent een sukkel als een vrouw uitdaagt en je er niet op in gaat ook al heb je thuis een geliefde zitten, enjoy life, was haar motto. Ik had haar best al wat geschreven en ja dan past ik niet in haar profiel en als ik dit zo lees.

Wat is monogamie nu eigenlijk Monogamie (Grieks: 'monos' = enkel, 'gamos' = huwelijk)
Oorspronkelijk betekent monogamie (letterlijk) het volgende:
De voorwaarde waarbij iemand slechts eenmaal in een leven trouwt.
De voorwaarde waarbij iemand slechts met één persoon tegelijkertijd getrouwd is.
De situatie waarin iemand één enkele seksuele partner tegelijkertijd heeft.
Monogamie betekent letterlijk het hebben van een echtgenoot.

Tegenwoordig verstaan we onder monogamie: het aangaan van een relatie uit liefde voor een persoon, je partner. Monogamie zegt dus niets over vreemdgaan of over hoeveel seksuele relaties man en vrouw hebben buiten hun vaste partner om. Trouw zijn en monogamie zijn twee heel verschillende zaken. Sterker nog, je zou kunnen stellen dat je voor overspel en vreemdgaan een monogame relatie nodig hebt. Ondanks dat monogamie en trouw zijn aan elkaar twee heel verschillende zaken zijn, gaan velen ervan uit dat monogamie en trouw zijn dezelfde betekenis hebben. Dit veroorzaakt, ongetwijfeld, de nodige onduidelijkheden binnen een relatie. Verwachtingspatronen van partners die ze hebben aangaande hun relatie, kunnen hierdoor verschillend zijn. Charles Darwin gaf in 1879 aan in zijn: ”The origin of species” dat polygamie een van de belangrijkste voorwaarden is voor een gunstige evolutie van een soort. Ook van de mensensoort. Zijn conclusie is: De mens is van nature niet monogaam. In dit geval zou je moeten lezen: trouw. De mens is van nature niet trouw. Polygamie betekent letterlijk het hebben van meerdere echtgenoten gelijktijdig.)

De vrouw gaat vreemd als ze zich niet begrepen en/of gewaardeerd voelt door haar vaste (huwelijks) partner. Haar partner steunt haar niet of is absoluut minimaal te noemen, luistert niet (of heel slecht) naar haar en een goed gesprek wordt niet tot nauwelijks gevoerd. Het gaat nooit over zaken die voor haar, de vrouw, van (levens) belang zijn; haar gevoelens. Ze voelt zich als een sloof in de relatie, goed genoeg om te koken, wassen, strijken, kinderen verzorgen, maar nooit een dankwoord of een complimentje. Ze is ontevreden over haar relatie. Ze voelt zich ongelukkig in haar relatie.

Het liefst gaat de vrouw vreemd met de hoop op een liefdesverhouding, dat ze een band kan scheppen met de derde. Zij is op zoek naar een maatje. De vrouw moet over het algemeen gevoelens, of voelt een zekere aantrekkingskracht, voelen voor de man met wie ze vreemd gaat. Of de man in kwestie wekt gevoelens bij de vrouw op, zodat ze zich gewaardeerd voelt. De vrouw smacht naar een beetje waardering en een klein complimentje. Seksueel vreemdgaan en liefde kan voor de vrouw een dezelfde betekenis hebben.

Ik ben als mens echt wel zeer actief en houd mijn ADHD zeker onder controle, voordeel is wel dat ik veel werk kan verzetten, mijn eventuele geliefde ook alle aandacht kan geven en dat ik met volle humor in het leven staat. Toch gaat hier iets mis. Ik heb jarenlang kunnen leven met de wetenschap dat ik wel lekker druk kon zijn en soms was een correctie wel nodig. Maar nu word ik door deze dame aan het denken gezet, zou er dan toch ergens een fout in zijn geslopen.

De enige oorzaak van monogamie blijkt een verhoogde aanmaak van het hormoon ADH te zijn. De aanmaak van ADH is bij monogame diersoorten veel hoger dan bij soorten die polygaam of promiscue zijn. Dit mechanisme schijnt in de evolutie meerdere keren opnieuw te zijn uitgevonden want het is tussen niet-verwante soorten hetzelfde. De klauwaapjes en de Californische veldmuis bijvoorbeeld zijn allebei monogaam en bij beide soorten is een verhoogde aanmaak van ADH waargenomen, toch zijn deze soorten evolutionair niet verwant. Om te achterhalen of ADH de enige bepalende factor is, verrichtte Larry Young een experiment waarbij, door genetische manipulatie, de aanmaak van ADH in de graswoelmuis verhoogd werd. De graswoelmuis is van nature promiscue, maar de gemanipuleerde muizen werden 'verliefd' en bleven trouw aan hun partner. Monogamie wordt dus door slechts één gen veroorzaakt.

Zou dan deze sukkel, gewoon die gen hebben en is hij gewoon normaal zeer actief en soms een beetje hyperactief. Door die ene letter D verander ineens alles en krijgt je een andere kijk op de werkelijkheid. Ik weet het niet meer maar het contact met de creatieve dame heeft geen verder voortgang gekend, dus geen teasen of pleasen

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Benz - 834 keer gelezen

beoordeeld 2.57/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
Facebook
© 50plusmatch.nl