Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 13 november 2017

Profiel

Profiel
Wat brengt je er toe om je te in te schrijven op een dating-site? Nou ja, gewoon omdat je een partner zoekt en niet in de gelegenheid bent die op een andere manier te ontmoeten. Een eenvoudig antwoord, echter éénmaal de stap gezet moet je jezelf gaan aanprijzen. En dat is nog niet zo simpel. Jouw foto plaatsen. Deze wordt gezien door iedereen, dat wil je ook, maar het is best nog wel spannend. Daar wil je dan ook zeer voordelig op uitkomen. Niet wanneer je met verwarde haren net uit je bed gestapt bent, of een haarscherpe foto met allemaal lijntjes. Hoewel ik in een profiel heb gelezen dat die lijntjes er zijn om weggekust te worden. Heel lief en zou willen dat hij ze bij mij wegkuste. En dan, alsjeblieft, al de afbeeldingen van die grijze muizen! Mijn eerste gedachte is dan: Wat heb je te verbergen? Wat mag er niet gezien worden? En wat klopt er dan nog van het profiel, als je jezelf al niet eens durft te vertonen? Aan de andere kant begrijp ik ook wel de mensen die er zijn met bepaalde beroepen, zoals in het onderwijs, of agenten, die hun foto liever niet tonen.
Wie je wilt vinden, daar heb je wel een idee van. Dat is meestal niet zo moeilijk. Diegene zit al lang in je systeem. Dat is al geprogrammeerd vanaf je puberleeftijd. Daar verandert niet zoveel aan. Voorwaarden van gedrag, lichaamslengte, haarkleur, aanzien, gewicht, etc.. Vul het hier zelf maar verder in. Eigenlijk ga je dan al onbewust selecteren op het uiterlijk en ga je voorbij aan wat er achter het uiterlijk zit. Toch maar die grijze muizen dan? Je wordt dan wel getriggerd om het profiel te lezen wil je iets meer te weten te komen. Echter, meestal sla ik die grijze muizen over, omdat er niets is wat aantrekt. Dus…..grijze muisjes, kom op met die foto. Laat zien wie je bent!
Maar hoe omschrijf je jezelf. Daar moet toch wel even over nagedacht worden, juist omdat je door deze omschrijving toch excellent wilt uitblinken tussen al die andere gegadigden voor “jouw” eventuele partner. Zelfkennis is daar zeker voor van belang indien je een zo zuiver mogelijke omschrijving van je eigen “zijn” wilt portretteren. Maar ook door eerlijk over jezelf te zijn. Je niet anders voor te doen, dan je in werkelijkheid bent. Sommigen zijn er een kei in, om op een geniale manier zichzelf te omschrijven. Het is een genot deze profielen te lezen.
Dè manier dus om in juiste woorden samen te vatten om bij diegene die jou zoekt, interesse op te wekken, jouw gevoelens te tonen, bij voorbaat aan je te binden. Het gaat om een ontmoeting te bewerkstelligen, waardoor je kunt ervaren hoe iemand in het echt is. De geur, de stem, de houding, het gesprek, het gedrag, taalgebruik, maar vooral voelen. Voelen dat je lijf warm wordt. Voelen dat je blij wordt van het gesprek. Voelen hoe het is om aangeraakt te worden, dat er diep van binnen een intimiteit ontstaat. Voelen dat die “klik” er is. Maar ook voelen dat je nekharen overeind komen en je met gekromde tenen een gesprek voert en bij jezelf denkt, ik wil naar huis! Een eind maken aan deze beproeving. Dat laatste is de keerzijde van de medaille en daar ga je uiteindelijk niet voor, maar het is wel de realiteit en hoort er ook bij.
Mijn profiel is 5779 maal bekeken in een periode van 12 maanden. Verdeeld over een periode van 2 jaar, onderbroken door enkele malen afwezigheid. Zo de cijfers beziend, is dat best veel. Daarentegen de ontvangen berichten van zo’n 10 per maand, steekt dit toch schraal af tegen het aantal van mijn bekeken profiel. De enkele ontmoetingen van de laatste maanden, kan ik op mijn hand tellen. Eerlijkheidshalve moet ik vermelden dat ik ook niet zoveel berichten heb verstuurd. Wat is hiervan de oorzaak, vraag ik mij af. Is het gêne? Of bang om afgewezen te worden?
Bovendien ervaar ik, dat aan wie ik mijn hart al lang aan verpand heb, mij helemaal niet ziet zitten. Me gewoon negeert. Niet eens antwoord op een berichtje van mij. En het gras is altijd groener aan de andere zijde!
Concluderend uit mijn verhaal kan ik stellen dat een datingsite een middel is om elkaar te ontmoeten, maar zeker niet zaligmakend is. De basis waarop je selecteert, nl. foto en profiel verschilt dikwijls nogal eens van de werkelijkheid. Eenmaal elkaar in levende lijve ziend, komt het soms totaal niet overeen met het beeld wat je gevormd hebt. Waar ligt dat aan, vraag ik me dan af. Is het omdat ik bepaalde karaktereigenschappen wil zien, ik het al onbewust invul naar mijn idee hoe ik het zou wensen? Ligt het aan de wijze waarop hij/zij zichzelf in het profiel heeft omschreven? Of ligt het aan het feit dat we via een computerscherm een keuze moeten maken? Kil en afstandelijk. Duidelijk wordt het echter wel wanneer een profiel niet geheel waarheidstrouw ingevuld is. Gedeeltelijk is dit al opgelost door een gecontroleerd lidmaatschap, dan ben je tenminste verzekerd, dat in ieder geval de leeftijd klopt.
Hoe dan ook. Een ontmoeting is alleszeggend!

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 2922 keer gelezen

beoordeeld 3.71/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl