Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 11 november 2017

Volwassen zijn! en toch mijn innerlijk kind bewaren!

Wat is volwassen. Volwassen gedragen, niet kinderachtig! Wat is kinderachtig gedrag, niet volwassen?!

Mij persoonlijk lijkt het volwassen, problemen niet te ontwijken, ze proberen optelossen en erover te praten. Zo nodig hulp te zoeken. Geen verwijten maken, van zichzelf eruit gaan en bij zichzelf blijven.
Anderen niet proberen op te voeden of te veranderen. De ander in zijn waarde laten. Volwassen gedrag voor mij is ook, dat een ander niet mijn eigendom is en zeker zijn eigenheden kan en zal hebben. Heeft in mijn ogen wat met acceptie te maken. Accepteren, dat de ander een ander is.

Vak hoor je, dat sommige mensen, met name mannen, nooit volwassen worden. Is dat zo?!
En als dat zo is, is dat niet een paradox, dat mannen, nog steeds, voor al van vrouwen worden opgevoed.

Is een vrouw, die met achterbaks gedrag en leugens haar doelen probeert te bereiken volwassen?!

Van mijn moeder heb ik ooit gehoord, dat ik manipulatief moet zijn, om bij mijn vader wat te kunnen bereiken. Als je dus ja wilt hebben, moet je zeggen, dat je het niet wilt. Wat heeft dat nu nog met het veelgeprezen eerlijkheid en volwassen ageren te maken.

Manipulatie, om je doelen te bereiken, is dat volwassen? Mensen tegen elkaar uitspelen, om jezelf in het zonnetje te zetten, is dat volwassen? Kinderen doen het altijd, als Pa “nee” zegt, proberen we het toch bij Ma een keer.

Volgens mij blijft de meeste mensen, mannelijk of vrouwelijk hun leven lang bij. Alleen je ervaringen en je eigen gedrag kan er veranderingen in brengen.

Alleen de naïviteit van een kind, met die je dit gedrag vertoont, raak je als volwassene mens kwijt.

Mijn kind bewaren tot op hoge leeftijd, bedoeld dan ook niet, dat mijn ik perfect erin ben andere mensen te manipuleren of aan te liggen. Mij beter voor te doen dan ik ben, nee! Het bedoelt voor mij, dat ik enthousiast kan zijn over de kleine wonderen in ons leven, dat me de verwondering is gebleven, dat ik zo veel mogelijk kan en wil leren over mezelf en het leven en dat mijn tijd eindelijk is. Mijn innerlijk kind herkent de nutteloosheid van haasten. Mijn innerlijk kind laat mij ook van mezelf houden en “last but not least” van de mensen!


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Elli - 1297 keer gelezen

beoordeeld 3.5/5 (2 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl