Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 3 december 2017

Advent! En mijn twijfels over daten!

Voor de katholiek de tijd van de voorbereiding op de geboorte van Jezus Christus. Tijd van Sint, Kerst en Jaarwisseling! Een tijd van kaarsen, klatergoud en cadeaus. Voor velen van ons een tijd met veel stress.

En rot tijd, om alleen te zijn! Voor het eerst sinds 20 jaren zal ik er weer een keer alleen voor staan. Had ik de mogelijkheid, had ik waarschijnlijk een singlereis naar ergens in de wereld geboekt. Maar …
Ik heb dan toch mijn huisje in de kerstsfeer gezet.
Mijn man vond het helemaal niets als ik dat deed, maar elk jaar weer heb ik hem gezegd "ik zal het niet gaan overdrijven".

Vinden mannen een gezellige kerstsfeer in huis niet leuk? Heren vertellen graag, "Kitsch"? Of romantiek? Of te veel romantiek? Of…

Dit jaar heb ik dus geen beperkingen en toch voor mijn doen weinig verzieringen opgericht. Natuurlijk, het huisje is ook veel kleiner en ik zal niet weten, waar ik de kerstboom zal neerzetten. Dus, de lichtjes in een boom voor mijn huis gezet. Normalerwijs heb ik mijn adventsstuk met de vier kaarsen altijd zelf gemaakt, maar dir jaar heb ik een bij de bloemist besteld. En nu…zit ik in mijn versierd huisje…alleen!

Oh, ik kan goed alleen zijn, vermaak me met schrijven, ga met de honden wandelen en, en…
Maar deze tijd heeft voor me wat, dat alleen zijn snel tot eenzaamheid maakt.
Heeft het te maken met de herinneringen? Veel kleurrijke, vrolijke herinneringen uit mijn kindheid komen boven. Met Oma, mijn ouders en mijn broer in een twee kamer appartement. Grote aanspanning voor dat de "Nikolaus" kwam en grote, beetje angstige ogen, als die er was, was ik wel een aardig kind geweest, of zal ik alleen de cool zullen krijgen? Een dan kerstavond, als het "Christkind" er was geweest ging en klokje en we mochten naar de kamer war aan de heerlijk versierde kerstboom stond, alle lichtjes branden en de sterretjes zich in de ogen gingen spiegelen!
Een ander herinnering aan een kerstavond, die ik zwanger was geweest, en ik het uitmaakte met de man, de vader van mijn kindje. Toen was ik alleen! En mijn kindje heeft maar nog een paar weken in mijn buik kunnen overleven. De meest afschuwelijke kerst van mijn leven!
En in de tijden ertussen, in die moest ik werken, al die feestdagen op toneel staan. Als anderen vrij zijn geweest, was ik aan het werk. Een van de dingen die bij het vak van zangeres en actrice zijn behoren.

Van de 18 jaar huwelijk en 21 jaar samenzijn met mijn man, zijn er maar nog de herinneringen. Hier in Nederland heb ik geen familie meer. Van mijn 4 stiefkinderen heb ik alleen maar nog tot één goed contact en die leeft sinds een paar weken in Oeganda. De andere 3, vooral de oudste zoon hebben contact tot me afgebroken.
Mijn familie in Duitsland zit veer weg en leeft een eigen leven, waarin de "oude" tante, sus even nog als bezoek gaarne is gezien.

Zo wat doen, vrienden aanspreken? Daten? Mij bij een van de singleparty's aansluiten? Zelf wat organiseren?! Misschien de beste plan! Maar mijn financiën laten niet al te veel keuzes toe. Misschien zal ik wel een diner koken voor InteraktContour, de Organisatie door die mijn man de laatste jaren verzorgd was en voor die ik een tijd als vrijwilliger heb gekookt.

Vak heb ik niet de moed, om heren of mensen, die ik leuk vind op de datingsite rechtstreeks aan te spreken op een date. En als ik het dan doe, schijnt het me, als of erachter voor de gesprekspartner ook zo meteen een afspraak voor een relatie ligt. Uit mijn zicht maak ik toch een afspraak, om iemand beter te leren kennen. Wil ik toch maar live zien, wat het foto beloofde. Wil ik "zien" of ik diegene ook kan "reuken". Of ik met hem kan communiceren. Of de aantrekking blijft, die er eerder vanuit het profiel wel was geweest.
Ik twijfel! Zie ik dat alles wel goed!


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Elli - 1141 keer gelezen

beoordeeld 3.5/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl