Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 2 december 2017

Astrologie

Astrologie
Wanneer ik een profiel doorlees van een man, dan kijk ik ook meteen welk sterrenbeeld hij heeft. Dat is me eigenlijk ingeprent door mijn vriendin. Zij vindt het leuk om een match met mijn sterrenbeeld na te pluizen, zeker wanneer ik haar vertel dat ik een date heb. En stiekem vind ik het ook wel leuk te horen wat ze van mijn horoscoop, geboortedatum, tijd van geboorte, Mercurius, Venus links, of rechtsom draaiend, gebrouwen heeft. Ze geeft me goedbedoelde adviezen, maar eerlijk gezegd, vind ik het best en neem het met een korreltje zout. Daar kon ik echter niet aan voorbij, toen tijdens een ontmoeting de persoon waarmee ik een date had, mij vertelde dat hij geïnteresseerd was in astrologie. Hij had er zelfs voor gestudeerd. Zo langzamerhand weet ik wel zo ongeveer, wie er bij mij zou kunnen passen. Zo was mijn eerste reactie dan ook meteen: Jij bent een Schorpioen! We zijn volledig elkaars tegenpolen. Het is zoals lucht zich vermengd met water. Wij passen niet bij elkaar, zeg ik voor de grap. Dat vond hij te kort door de bocht. Nee, dat kon hij me wel uitleggen, wanneer ik daar geïnteresseerd in was. Tevens verontschuldigde hij zich, dat hij al vast wat voorwerk had gedaan. Eén van de eigenschappen van Tweelingen is nieuwsgierigheid, dus ik stel me helemaal open op en luister. Tweelingen passen zich makkelijk aan, zijn openhartig, gevat, intellectueel, welsprekend, jeugdig en levendig, zo vertelt hij. Nou weet ik dit allemaal al, google ook wel eens op mijn sterrenbeeld. Ik ben nog steeds geïnteresseerd en wacht af wat er nog meer komen gaat. Ondertussen hoor ik in mijn hoofd vriendin zeggen: Schorpioen is bezitterig en jaloers, dat wordt niks! Maak dat je weg komt, begin er niet aan! Daarna begint hij getallen van mijn geboortedatum, leeftijd en verder weet ik het niet meer, bij elkaar op en af te trekken. Krijg uitleg over Zuid- en Noord knopen. Uitkomst: Geld vind ik belangrijk, ik ga iets doen met een huis, ik zie niet alles (naïef), ik ben fier, ik heb idealen. En last but not least, een Weegschaal zou ideaal bij mij passen. Er gebeurde iets in mij. Het begon te borrelen en ik begin te lachen, kon niet meer ophouden. Krijg de slappe lach. Zie dat serieuze, onbegrepen gezicht voor me. Om even het tij wat te keren vraag ik, of we nog een bakje koffie zullen drinken. Bij ons tweede bakje koffie vraag ik aan hem: En…, wat denk je van ons beiden? Buiten dat we niet matchen qua ons sterrenbeeld, voeg ik er nog aan toe. Kon het niet laten. Hij ziet wel perspectieven en wil graag met mij verder. Hij benadrukt dat er wel degelijk mogelijkheden zijn waarop Tweelingen en Schorpioen met elkaar overweg zouden kunnen. Met volledige overgave , zodat ik maar overtuigd zal raken, begint hij uit te leggen hoe dan te handelen. Eénmaal aan het einde van zijn betoog kijkt hij me vragend aan. Ik antwoord op zijn vraag: Hoe denk je er nu over? Nou, dat ik het een gezellige, tevens ook een bijzondere ontmoeting vind, maar geen vervolg wens. Ik leg hem uit, dat het niet zozeer ligt aan de mogelijkheid dat onze sterrenbeelden moeilijk te matchen zijn, maar vooral ligt aan het feit, dat ik bij deze date zijn persoonlijke interesse mis. Hoe ik in werkelijkheid ben. Niet alleen een sterrenbeeld heb, waarnaar enkel pragmatisch gehandeld kan worden. Ik van het standpunt uitga, dat ik zo’n match als een bijkomstigheid zie en niet bepalend vind. Bovendien was ik geïnteresseerd in hem. Vond hem op het oog niet onaardig, wilde dat koppelen aan en vergelijken met het beeld wat ik van hem had. Wat mij bij zijn uitleg voornamelijk opviel, en ik maar niet uit mijn hoofd kon krijgen was het woord “communicatie”. Ik vond het jammer, dat er geen werkelijk gesprek tussen ons had plaatsgevonden. Het vooral een éenrichtingsgesprek was, waarin het tweezijdige hoor/wederhoor volledig ontbrak. En laat dat nu juist het punt zijn waarop Tweeling en Schorpioen hard aan dienen te werken.
Ik ben me er ook wel van bewust, dat er meer is tussen hemel en aarde. Mijn interesse heeft het ook wel, zij het oppervlakkig. Want uiteindelijk is het maar de interpretatie van diegene die het bestudeerd heeft en de ontvanger zoals hij/zij het wil invullen. Tenminste zo zie ik het. Iedereen is vrij om daar anders over te denken.

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 2400 keer gelezen

beoordeeld 3.78/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl