Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 18 december 2017

Kerst in Wenen

Kerst in Wenen
Ongeveer 9 jaar geleden verbleven manlief en ik tijdens de Kerst in Wenen. Daarbij de uitnodigingen eens ontlopend om samen in familieverband met kinderen en familie Kerst te vieren. We wilden eens ontsnappen aan alle hectiek waar deze dagen mee behelst zijn. Ik geniet ervan om met al mijn kinderen en familie aan één tafel te zitten, maar voor mij hoeft dat niet speciaal met Kerst te zijn. We herdenken nu met zijn allen mijn mans verjaardag eind Januari met een traditionele boerenkoolmaaltijd. Echter met Kerst vertoeven in Wenen heeft wel iets bijzonders. Het is een stad met cultuur, mooie gebouwen, prachtige kerken en dan de geweldige muziek niet te vergeten. Tijdens de Kerst zijn daar de straten, winkels en gebouwen prachtig versierd met lichtjes en groen op een andere wijze dan we hier in Nederland gewend zijn. Voor ons vertrek hadden we allerlei leuke wensen van iedereen meegekregen, deze werd vergezeld van vooral de uitdrukking: Wat romantisch! En zo ervaarden wij dat ook. Het lag natuurlijk ook aan onszelf. We waren samen, hielden van elkaar en de sfeer benadrukt dan nog eens temeer wat dat samenzijn inhoudt. Het bijzondere verhaal ontspon zich op kerstavond, de avond voor 1e Kerstdag in Oostenrijk. Door geen goede voorbereiding onzerzijds, of wat het dan ook mocht zijn, was er die die avond in geen enkel restaurant een plaats meer vrij om te dineren. Uiteindelijk terug naar ons Hotel, echter ook dit restaurant was vol. De receptionist van het Hotel was ons zeer behulpzaam en ging aan het bellen. Ja, hij had iets gevonden. We regelden een taxi We kwamen terecht in een piepklein Restaurant, aangekleed van buiten zowel als binnen, als Herberg. Het was er bomvol, maar uit een nis werd een plant gehaald, daarin een tafeltje met 2 stoelen neergezet en we zaten. Er heerste een bijzondere sfeer door de vlammen van de open haard, de muziek, de mensen, de algehele aankleding, kaarsjes……We bestelden een fles rode wijn zonder naar de prijs te vragen. Het bleek later dat de prijs fenomenaal hoog was, maar deze wijn vergezelde onze maaltijd met een perfecte smaak. De entourage, wij samen en de manier waarop we hier in een Herberg terecht waren gekomen, vanwege dat er nergens geen plaats meer voor ons was, maakte deze belevenis tot een heel bijzondere gebeurtenis. We hebben er later nog dikwijls over gesproken. De volgende morgen liepen we zomaar een kerk binnen, er was daar een orkest aan het repeteren. We zijn gaan zitten luisteren en hebben gewacht tot de werkelijke dienst begon. Met alle pracht en praal, de zang, de muziek maakte dit alles het gevoel van Kerst voor ons compleet.
Nu als single en alle singles zullen dat wel ervaren, neem je met de Kerstdagen voor de boeg toch een bijzondere plaats in. Je bent alleen, wordt zielig gevonden. De vraag wordt dan ook dikwijls gesteld: En wat doe jij met de Kerst? Op die vraag had ik een aantal jaren geleden wel moeite, had soms ook medelijden met mezelf, maar gaandeweg heb ik als single ook hierin mijn plek gevonden. Ik heb mijn huis gezellig gemaakt met kerstboom, overals lichtjes. Ik word hier blij en warm van en kan dit ook delen met degenen die bij mij op bezoek komen. Door de ervaring van het alleen zijn heb ik geleerd, dat de warmte uit jezelf moet komen. Door die uitstraling ontvang je ook weer die warmte terug van al je dierbaren en krijgt de vraag “Wat doe jij met de Kerst” een heel andere dimensie.
Aanstaande Kerst ga ik weer naar Wenen. Echter nu met mijn zoon, die door omstandigheden ook alleen is. Ik vind het nu al geweldig en wij kijken er samen naar uit. De opmerking van iemand “Wat romantisch” heeft toch een andere waarde, dan wanneer je als geliefden deze stad bezoekt tijdens de Kerst. Maar ik vond het wel een aardige opmerking. Het doet er ook niet toe. Ik weet zeker dat ook deze Kerst in Wenen samen met mijn zoon ons een bijzonder Kerst gevoel zal geven.
Moeder en zoon. Mooie Kerstgedachte.
Ik wens vanaf deze plaats dan ook aan allen een warm en sfeervol Kerstfeest toe.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 2513 keer gelezen

beoordeeld 3.5/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl