Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 29 december 2017

Laatste dagen van het jaar

Een dag terug na het bezoek aan Wenen met mijn zoon. Wat hebben we het fijn gehad samen. Gedragen door onze verbintenis samen, onze familie herinneringen van vooral de Kerstperiodes. Fijne gesprekken gevoerd, genoten van wat de stad tijdens deze Kerst te bieden had, geluisterd naar prachtige muziek tijdens een concert. Samen momenten gekoesterd van zijn vader en mijn lief.
Nu weer alleen thuis, luisterend naar de top 2000, kerstboomverlichting aan, kaarsjes brandend, heerst er een vredige sfeer, echter wat voel ik me verdrietig. Het is vooral het gemis van de warmte om me heen van een geliefde. Om wat was en niet meer is. Een knuffel, een gesprek, een lach……Vooral tijdens deze laatste dagen van het jaar komen er veel herinneringen boven en raken me extra emotioneel. Waar het precies aan ligt kan ik in algemene zin niet goed duiden. Het hele jaar door zijn er momenten waarop je herinneringen koestert, of door geëmotioneerd bent, dus waarom in deze periode extra? Het is ongetwijfeld mede de tijd van het seizoen die een rol speelt. In deze tijd van het jaar liggen de sociale contacten op een lager peil, er zijn vaker momenten dat je alleen bent.
Vier jaar geleden was mijn lief ernstig ziek en daardoor beleef ik deze laatste dagen van het jaar op een andere manier. Kerst en Oud en Nieuw vieren zal nooit meer zijn zoals ik gewend was te vieren met ons gezin en familie. Het is natuurlijk ook een eind van een periode en we staan aan het begin van een nieuwe. We sluiten dit jaar af en hebben hoopvolle verwachtingen, voornemens, plannen, vooruitzichten, verlangens voor het nieuwe jaar. Ook verlangens naar een nieuwe geliefde. Samen is nog altijd beter dan alleen. En wat is er fijner dan dat er iemand is, die om je geeft zoals je bent. Er altijd voor je is en immer achter je staat. Je verdedigt door dik en dun. Het gevoel hebben van vertrouwd zijn bij elkaar.
We gaan over een paar dagen weer een nieuw jaar in. Alles staat nog open. Nieuwe verwachtingen, die we wensen dat ze uitkomen. Stoppen met roken, maar misschien ook weer beginnen. We wensen iedereen, maar ook onszelf een goede gezondheid toe. Dat het goed gaat met onze kinderen en naaste familie. We sluiten het oude jaar en begroeten het nieuwe jaar met vuurwerk. Dat is een algehele traditie die onze gevoelens tot uiting brengt van een nieuw begin.
Dan omhelzen we elkaar rond 12.00 uur en wensen elkaar een gelukkig nieuwjaar toe. Echter voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn, kunnen we wensen dat het een draaglijke en toch vooral een hoopvolle periode mag zijn. Ook hier wil ik even bij stilstaan.
Maar bovenal wens ik allen die op zoek zijn naar een geliefde een gelukkig en liefdevol jaar toe.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 2142 keer gelezen

beoordeeld 3.88/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl