Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 11 december 2017

Online in het digitale dorp

Online In het digitale dorp. Ik vind het wel een leuke benaming voor het communiceren wat we hier op de datingsite van 50plus match met zijn allen doen. We communiceren met elkaar op tijden waarop het ons uitkomt. Heerlijk thuis met eventueel een kopje koffie, of een glas wijn erbij tijdens een chat, of buiten zittend op een terras. Online zijn we nu in staat overal te checken of we een berichtje hebben ontvangen, zeker mooi wanneer we in spanning wachten op een antwoord.
Ik noem het een dorp, omdat het in mijn optiek er wel wat van weg heeft. We gaan weliswaar op een digitale manier met elkaar om, echter niet zoveel anders dan wanneer we elkaar tegenkomend op straat in de eigen omgeving ook zouden doen. Zeker als je hier al geruime tijd je plaatsje hebt, begin je je er vertrouwd te voelen. Je kent de gezichten en het daarachter gerelateerde profiel. Daardoor heb je al een selectie gemaakt en weet je of iemand interessant voor je is. Net zoals in je eigen omgeving ga je anders om met de diverse mensen die je kent. Met de een maak je een algemeen praatje over het weer, met iemand anders, die je al beter kent, praat je over wat intiemere zaken. Soms duik je spontaan met iemand een café in om een bakje koffie te gaan drinken. Ook hier op de datingsite werkt dat zo. Je communiceert via een chat, of per mail met degene waarmee je een leuk contact denkt te kunnen hebben. We hebben ons profiel zo goed en uitnodigend mogelijk ingericht om maar vooral met iemand in contact te komen. We nodigen elkaar in het echt uit voor een bakkie, een lunch, of eetentje. We verblijven hier allemaal digitaal, maar hebben op deze site wel degelijk onze stek.
Kom je als nieuweling hier binnen, wordt je volop bekeken en krijg je in het begin alle aandacht. Echter dat verflauwt en je gaat je aanpassen om je thuis te gaan voelen in de nieuwe omgeving van het digitale dorp. Mijn ervaring is, dat je moet wennen aan het digitaal omgaan met iedereen hier aanwezig. Je wordt vele malen bekeken. Tevens gekeurd. Ook vind ik het lastig om iemand te moeten teleurstellen, wanneer ik niets zie in een vervolg. Wat ik vooral belangrijk vind, is dat men waarheidsgetrouw het profiel invult. Ook betreffende de leeftijd. En houdt je aan de normen en waarden. Kennelijk denken enkelen onder ons dat men maar alles kan schrijven in het profiel, tijdens een chat, of privé bericht, omdat het grotendeels anoniem is. Zichzelf kunnen verschuilen achter de afstand die er toch ontstaat doordat men digitaal communiceert. Er achterliggende gedachten zijn, die niets te maken hebben met het doel om iemand te ontmoeten. Gelukkig is dit te melden op deze site.
Maar vooral communiceren we met elkaar in het digitale café things2share. Met het bakje koffie, een pilsje, een wijntje naast de Pc leren we elkaar toch op een andere manier beter kennen. Je ontmoet er leuke mensen, mannen en vrouwen, van alle (50 plus) leeftijden. De intonatie en manier van reacties op een ander geeft een duidelijker beeld hoe iemand in werkelijkheid is. Het is net als in een café. Soms gaat het nergens over, andere keer lig je in een deuk om de grappige reacties, soms worden mensen een hart onder de riem gestoken en soms gaat het alleen maar over het weer.
Al met al, blijf communiceren in het digitale dorp en hopelijk komt het van een digitale ontmoeting tot een echte ontmoeting in the real life.

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 2297 keer gelezen

beoordeeld 3.67/5 (3 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl