Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 10 januari 2018

Aanpassen, inpassen, inleveren…

Laten we eerlijk zijn, iedereen die op een datingsite staat zou het fijn vinden, als hij of zij opnieuw iemand ontmoet. Sommigen kiezen voor het niveau vriendschap, velen kruizen “relatie” aan en voor weer anderen maakt het niet zoveel uit. Het woord relatie is overigens net als vriendschap voor velerlei uitleg vatbaar. Een paar jaar geleden liep ik tegen het begrip “vriendschap-plus” aan. En wat te denken van Latten? Zelfs daar heb je varianten in. Ik ken een stel dat lat op 300 meter afstand van elkaar…

Ook als je met de vrouw of man, die je ontmoet hebt gepraat over welke vorm je wilt blijft de echte invulling van een verhouding, ook weer zo’n beladen woord, iets waar je samen uit moet komen. Het is bijna ondoenlijk dat bij een eerste date helemaal dicht te timmeren.

Veel hangt af van de huidige leefsituatie van beide potentiële geliefden, en ook van wat zij in het verre en vooral recente verleden met hun vorige partner hebben meegemaakt, en niet te vergeten van wat ze verwachten van het kersverse contact.

Ook de directe omgeving, denk aan familie en vrienden, heeft behoorlijk wat invloed op de keuze van de relatievorm. Natuurlijk hangt dat weer nauw samen met wie je ontmoet. Klikt het met de mensen uit je netwerk? Niemand is snel bereid zijn familie en vrienden op te geven voor een nieuwe partner. Wanneer je iemand ontmoet en je bent allebei stapelgek op elkaar, dan zal je vaak aan weerszijden concessies willen doen. Soms doet dat pijn. Zo las ik een aantal keren in een profiel: Mijn kinderen komen op de eerste plaats en zelfs: ik woon samen met mijn hondje. Andersom moet de nieuwe partner ook kijken, hoeveel ruimte hij / zij zou willen hebben ten opzichte van de ander. Je stapt in een ander leven binnen!

Een profiel bestaat grofweg uit twee kolommen: Dit ben ik en dat wil ik. Tenminste, dat is de eerste indruk. Nu komt het er op aan: hoeveel hiervan is bespreekbaar en hoeveel hoort tot principes, zaken die je zeker niet wilt en kunt veranderen? Er zijn sowieso zaken, waar je niet omheen kunt: Je eigen leeftijd, je verleden (je bent gescheiden, weduwe / weduwnaar of nooit getrouwd geweest. Nog inwonende kinderen? Aan je uiterlijk kun je vaak bitter weinig veranderen – hoewel… Roken of niet roken, al dan niet alcoholische drank gebruiken. Eentje staat niet standaard vermeld, het hebben van huisdieren. Is niet geheel onbelangrijk!

Het zijn allemaal breekpunten of kunnen dat zijn. Wat is het goed om voordat je gaat daten en zeker voordat je iemand aanschrijft na te gaan, welke punten voor jou onopgeefbaar zijn.

Een goede vriendin van mij gaf mij deze raad: Luister na je gevoel, dat bedriegt je nooit. En haar tweede raad was: Geef het een kans! Gek genoeg zijn deze twee tips vaak strijdig met elkaar. Na al die jaren (!) dat ik zelf in dit circuit mee doe neig ik er steeds meer naar toe haar tweede tip voorop te stellen en als er een date ontstaat, gewoon relaxt het gesprek aan te gaan.

Wat ik zelf wil aanpassen, hoe ik me wil inpassen en of ik wat wil inleveren, daar wel over praten maar niet op voorhand beren op de weg te zien. Natuurlijk zijn er punten van verschil, waar niet mee te handelen valt. We zijn en blijven mensen…

Eigenlijk is dit een praatstuk, een aanzet voor discussie. Ik hoop dat we ons over dit item bloot durven geven. Dat valt niet mee…


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Aktivo1 - 1606 keer gelezen

beoordeeld 1/5 (4 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl