Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 11 januari 2018

Daten en hopen en dan het standaard bericht van geen belangstelling.

Het zal wel aan mij als persoon liggen, ik zie steeds de mooiste en leukste dame voorbij komen hier op de site. Toch durf ik niet te schrijven want er zit ook een risico aan. Volgens mij was dit nooit de bedoeling toen men deze ontmoetingssite aan het maken was. Afgewezen worden is nooit leuk

Voorop gesteld dat afgewezen worden nooit leuk is, stapt de een er gemakkelijker overheen dan de ander. Ieder mens is anders, dus dat kan je niet voorkomen. Maar de een trekt het zich persoonlijk aan en dan kan het je eigenwaarde aantasten en de ander laat het buiten zichzelf. Dit laatste is natuurlijk het beste, maar dat is niet iets wat je zomaar even doet. Je moet het juiste gevoel bij jezelf hebben in de zin van eigenwaarde en liefde voor jezelf, dat het je geen deuk oplevert. Dan kan het nog steeds pijn doen, maar is het iets wat als een trein aan een station passeert.

Wie ben je? En waar sta je voor en wat kun je bieden?
Je moet jezelf kennen om te weten wat afwijzing met je doet. Je moet het dus durven te ondergaan wat afwijzing doet. Of dit nu in werk is, in vriendschap of in liefde. Leuk is het nooit, maar realiseer je heel bewust wat het met je doet (hoe reageert je lichaam bijvoorbeeld). Als je als mens dit soort pijn probeert te vermijden, kan het best even geleden zijn dat je afgewezen bent. Neem dan een situatie bij de kop die je eerder overkomen is en waar je te maken had met afwijzing. Wat was je gevoel hierbij en probeer het te doorgronden. Dat is een basis van waaruit je aan de slag gaat.

Hoe pak je het aan? En hoe kun je tot resultaat komen?
Kom uit je comfortzonde, Het begint met uit je comfortzone te stappen. Leven in je comfortzone kan ook, maar behalve dat het weinig leerzaam is, voorkomt het ook dat er “andere” (inspirerend, groots, interessant) zaken op je pad komen. Dit zowel in negatieve als positieve zin. Er is geen goed of fout, het is de manier waarop je je leven inzet. Echter, als je beter met afwijzing om wilt leren gaan is een leerproces inzetten belangrijk. Dat doe je door uit je comfortzone te komen.

Ga iets doen wat je als moeilijk ervaart. Dat kan voor de ene een wildvreemde aanspreken zijn en voor de ander te gaan speechen voor een groep of dansen in het openbaar. Zoek een moment uit waar je het proces mee in kunt gaan en onderga de reactie. En ja, dat kan enthousiast ontvangen worden, maar net zo goed kan er afkeurend gereageerd worden. Behalve dat het ook of misschien wel vooral iets over die ander zegt, gaat het er in deze om hoe jij er op reageert. Wat doet het met je en bedenk dat het iets over beide zegt. Relativeer het moment en plaats het in proportie.

Oefening baart kunst
Doen doen doen … is meestal de enige remedie om goed om te leren gaan met afwijzing. Overigens is het ook belangrijk om niet immuun te worden voor reacties, want dan schakel je slechts je gevoel uit. Je moet het wel aanhoren, bedenken wat het zegt en het vervolgens – eventueel met een leermoment – van je af laten glijden. Nou het is een klus hoor, wel schrijven en weer die afwijzing maar er komt ook licht aan de horizon.

Wat is nu de achtergrond van deze pijn, de afwijzing!
Ons brein is in staat zijn eigen pijn te stillen. En dat doet het niet alleen bij fysieke pijn, maar ook bij ‘sociale’ pijn, laat Amerikaans onderzoek zien. De onderzoekers vroegen proefpersonen op een datingwebsite profielen te kiezen van mensen met wie ze in contact zouden willen komen. Vervolgens gingen de proefpersonen in de breinscanner. Ons brein is in staat zijn eigen pijn te stillen. En dat doet het niet alleen bij fysieke pijn, maar ook bij ‘sociale’ pijn, laat Amerikaans onderzoek zien. De onderzoekers vroegen proefpersonen op een datingwebsite profielen te kiezen van mensen met wie ze in contact zouden willen komen. Vervolgens gingen de proefpersonen in de breinscanner. Daar kregen ze te horen dat de mensen die ze hadden uitgezocht, geen interesse hadden. Dat deed pijn: de gebieden die actief worden bij fysieke pijn, lichtten op. Ook kwamen er in die gebieden opioïden vrij, stoffen die pijn verzachten.
Het bleek wel dat iemands persoonlijkheid daarbij uitmaakte. Bij de meest veerkrachtige mensen kwamen de meeste opioïden vrij, zij hadden de minste afwijzingspijn. De onderzoekers stellen dat deze resultaten van belang zijn voor de behandeling van depressie en sociale angst. Mensen met die stoornissen herstellen volgens hen minder snel van negatieve sociale ervaringen doordat ze minder opioïden aanmaken. Verwacht wordt dat er nieuwe medicijnen met deze stoffen kunnen worden ontwikkeld, om bij deze patiënten de sociale pijn te verzachten en zo de depressie te verlichten.
Dit gelezen te hebben kunnen we straks met een paar pillen gewoon ook naar de zeer leuke mensen op de site schrijven en of je nu een afwijzing krijgt of niet. Je gaat het genot ervaren al bij het schrijven. Geloof me, je gaat schrijven met een glimlach, dit maakt het wel erg leuk.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Benz - 400 keer gelezen

beoordeeld 2.5/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
Facebook
© 50plusmatch.nl