Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 9 januari 2018

Mannen

De METOO discussie over seksueel grensoverschrijdend gedrag was de afgelopen periode volop in beweging. Er is geen enkele twijfel over misbruik mogelijk, wanneer er sprake is van verkrachting, machtsmisbruik, aanraking op intieme delen van het lichaam en seksueel misbruik van kinderen. Dit laatste geeft veel schade en heeft invloed op het verdere leven van het kind en later als volwassene.
Echter wanneer wordt een subtiele aanraking door een man bij een vrouw als ongewenst ervaren. Als jong meisje werd ik door een oudere man op kantoor bij mijn borst gepakt. Het was geen vorm van machtsmisbruik, dus was niet bang en heb hem (echt waar) buiten de deur gezet. Dit ging dus duidelijk te ver. Maar een hand op je schouder, of een aanraking op je arm tijdens een gesprek, daar kunnen we de mannen toch niet op gaan afrekenen! Een hand op je bil, wordt al dubieus. Maar het gekke is, wanneer je die persoon wel aardig vindt, accepteer je het weer wel. Het is een vraagstuk wat mij bezighoudt. Vooral om het feit dat ik nu door deze datingsite via diverse ontmoetingen met verschillende mannen in contact ben gekomen. Ik krijg er zo langzamerhand ervaring in en eerlijk gezegd word ik daar niet altijd blij van. En ik ben niet de enige die geen leuke ervaringen bij enkele ontmoetingen met mannen heeft ondervonden. Opmerkingen geplaatst in thing2share en onlangs in een blog hebben mij er nog meer op gewezen, dat er mannen bestaan die enkel uit zijn op seksueel getinte afspraken. Ik las op things2share in een discussie over dit onderwerp, dat mannen die enkel op die toer zijn, beter gelijk kunnen vermelden wat hun bedoelingen zijn. Dan weten wij als vrouw tenminste waar we aan toe zijn.
Waar ik nu mee zit is het feit dat ik maar geen antwoord krijg op het stemmetje dat zich in mijn hoofd heeft genesteld met de vraag: Hoe zijn de mannen nu werkelijk. Kan ik weer vertrouwen hebben dat bij een ontmoeting de man serieus geïnteresseerd is mij. Zoals ik ben, mijn uitstraling, mijn interesses, zonder daarbij gelijk in de alarmfase te komen dat een date enkel om de seksualiteit gaat. Ook wil ik erin blijven geloven en ben ik er zeker van dat mannen wat betreft genegenheid, houden van, niet anders zijn dan vrouwen. Zij wensen ook aandacht en willen gewaardeerd worden om wat ze bereikt hebben, dat ze een compliment krijgen, omdat ze er goed uitzien. Ik wil blijven vasthouden aan mijn gevoel van eerlijke romantiek, liefde waarbij intimiteit een heerlijke beleving is. Wat is er heerlijker dan elkaar leren kennen, elkaar ontdekken, verliefd worden en elkaar beminnen. Helaas door mijn ervaringen ben ik heel wat voorzichtiger geworden en probeer het profiel nog meer te doorgronden voordat ik inga op een bericht voor een 1e ontmoeting. Ik vind dit jammer en heb wel een deel van mijn spontaniteit t.a.v. mannen hierdoor verloren. Maar dat geeft niet. Weer een ervaring rijker. Ik leer vast de man beter begrijpen! Want uiteindelijk is er vast een man die geïnteresseerd is mijn “zijn”, van mij gaat houden. Door de liefde komt de seksualiteit vanzelf. We verblijven hier op 50plus match om die zuivere reden, door een nieuwe liefde via deze weg te vinden. Ondanks mijn ervaringen blijf ik in de mannen vertrouwen.
Aan alle mannen: Voel je niet aangesproken. En…….reageren mag, zelfs…. spui jullie weerwoord. Kan alleen maar meer duidelijk geven.

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 3500 keer gelezen

beoordeeld 3.94/5 (18 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl