Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 20 januari 2018

Verrassende ontknoping

Het was leuk! Tenminste…. ik dacht dat het leuk zou kunnen worden. Een uitnodiging voor een eettentje. We waren lid van dezelfde plaatselijke Vereniging en kwamen elkaar wekelijks tegen bij ons gemengde speluurtje. Ik ben nu als nieuwkomer zo’n half jaar lid en leer zo langzamerhand alle voor- en achternamen kennen. Van de achtergrond van ieder in deze dorpsgemeenschap ben ik geheel blanco. Ik ben hier sinds een jaar geleden naar toe verhuisd en kom uit een ander deel van het land. En daar was hij dan. Hij probeerde op te vallen door harder te praten, leuke kwinkslagen rond te strooien en zodra hij bij mij in de buurt kwam mij aan te raken, een praatje te maken. Nou, het viel mij op. Ik voelde mij enigszins gevleid, want laten we eerlijk wezen, wanneer je als vrouw aandacht krijgt van een man, doet dat toch wat met je. Dit was typisch het gedrag van een jager op zijn prooi, hij was bezig mij te verleiden. Het lag er wel erg dik op, maar ik, als nuchtere Hollandsche denk dan, oké, we zien wel, maar tegelijkertijd ook praktisch. Want wat zou het mooi zijn om iemand op zo’n manier te ontmoeten met al de voordelen van wonen dicht in de buurt en daardoor de mogelijkheid om elkaar op een eenvoudiger manier beter te leren kennen. Geen lange reistijden, maar bovenal niet meer in een lastige situatie beland te worden dat je de vrijheid niet meer hebt vanwege het late tijdstip om nog naar huis te kunnen en dus moet blijven slapen. Soms in het begin kan dat niet eenvoudig zijn, door al zijn prilheid van een nieuwe relatie. Door mijn inschrijving hier op 50plusmatch ben ik ook in de gelegenheid mannen te ontmoeten, maar dat de afstand tussen beiden zo klein is, daarop is de kans bijna nihil. Ik had natuurlijk bij mijn vriendin en aan de andere leden informatie kunnen vragen over wat ze mij over hem konden vertellen. Ik koos er echter voor hier onbevangen mee om te gaan.
Het duurde niet lang, waarop hij mij uitnodigde om samen met hem ergens te gaan eten. Of ik van strand en water hield. Dat kon ik bevestigen. En op zijn vraag aan mij of ik een voorkeur had, zei ik, dat ik me graag door hem liet verrassen. Op de bewuste dag arriveerden we aan de zee met daar in de buurt een strandpaviljoen. Het tijdstip om te dineren was nog te vroeg, dus maakten we samen een strandwandeling. We hadden genoeg gespreksstof, het klikte, we voelden ons goed bij elkaar, zo ervaarde ik dat. Ik werd terstond verliefd op de situatie, de omgeving, dat we het zo goed samen konden vinden. Het diner was voortreffelijk en de sfeer tussen ons was perfect. Het was inmiddels donker geworden en onder een heater op het terras dronken we onze koffie. Ik voelde de romantiek van dit moment in me opwellen door het ruisen van de golven, de verlichting en de sfeer tussen ons. Ik deelde dat met hem, waarop hij me antwoordde, dat hij mij iets moest vertellen. Hij was niet uit op een relatie. Zijn vrouw was nog niet zo lang geleden overleden, hij kon dat nog niet aan. Maar ik vind jou een geweldige vrouw, je ziet er goed uit, bovendien ben je representatief. Ik dacht ondertussen, waar gaat dit heen? Hij ging verder, dat hij het prettig zou vinden indien ik hem zou willen begeleiden bij uitgaansgelegenheden die voor hem van belang waren. Ondertussen pakte hij mijn hand, keek me hartstochtelijk aan en zei: wanneer we elkaar dan wat langer kennen, zou ik graag zo nu en dan de liefde met je bedrijven. Op dat moment was ik wel wat beduusd. Mooie woorden verscholen achter iets wat ik eigenlijk niet wilde, niet op de manier tenminste zoals hij het voorstelde. Dat drong wel tot me door. Ik kon zijn eerlijkheid wel waarderen en dacht daarbij ook nog even, wat kan het schelen, je kunt toch kijken waar het schip strand. Misschien verandert de situatie wel. Het is moeilijk na zo’n geweldige avond, vergezeld met mooie woorden, rationeel te blijven denken en bij jezelf te blijven. Ik heb gekozen voor mijn eigenwaarde, het belangrijkste dat er is. Het had zo mooi kunnen zijn. Iemand zomaar ontmoeten. Een relatie aangaan met Iemand in de nabije omgeving.
Ik wil lief hebben en ik wil liefde ontvangen in alle eerlijkheid, zonder berekening. 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 3075 keer gelezen

beoordeeld 3.25/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl