Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 7 februari 2018

alleen....ik ....alleen....samen

Wat kan ik op momenten genieten van het alleen zijn. Kunnen doen en laten wat ik wil. Zolang ik fysiek in goede staat blijf, ligt de toekomst voor me open. Ik hoef tegenover niemand verantwoording voor mijn doen en laten af te leggen. Hoef niemand iets uit te leggen. Alleen aan mezelf. Mijn eigen verantwoording te nemen. Ik weet waar mijn grenzen liggen, dus daar hoef ik ook niet eens moeite voor te doen. Mijn huis is mijn huis. Niemand die mijn krant ’s morgens het eerst te pakken heeft. Ik kan de TV aan/uit zetten wanneer ik dat wil. Ben zelf de baas over de afstandsbediening. Wordt niet verrast tijdens het bekijken van een film, dat ik het verhaal niet meer snap, omdat opeens het kanaal is gewijzigd. Op ieder moment van de dag kan ik besluiten om de deur uit te gaan. Kan zo lang weg blijven als ik zelf verkies. Aan niemand hoef ik het waarom te vertellen.
Mijn bed is mijn bed. Een groot bed. Kan gaan liggen waar ik wil, in het midden, links, of rechts. Kan daarin een boek uitlezen, of op mijn smartphone rond neuzelen. De tijd die ik er in doorbreng kan ik zelf bepalen. Lang, kort, of midden in de nacht opstaan en iets anders gaan doen. Er zijn geen vragen te beantwoorden of het wel goed met me gaat. Ik heb de mogelijkheid muziek beluisteren waar ik van houd, op ieder moment van de dag, of nacht. Hard, of zacht, al naar gelang de muziek, of mijn stemming.
Ik bepaal zelf, of ik een reis ga maken, waar ik naar toe wil en hoelang. Ik hoef enkel met mezelf te overleggen welke inkopen ik ga doen voor de komende dagen. Wat ga ik eten, wat vind ik lekker. Het moet vooral gezond zijn, vind ik van mezelf. Leuk vind ik het vrienden, vriendinnen uit te nodigen om samen te eten. Daarbij hoef ik niet eerst te overleggen, of het wel uitkomt, of mijn vrienden wel bij het gevoel van een ander overeenkomen.
Wanneer ik ziek ben, moet ikzelf toch naar de winkel voor dat beschuitje, wat ik op dat moment net niet in huis heb. De container van de vuilnis zet ikzelf buiten. De schutting verf ik zelf. Ik heb geen groene vingers, maar de tuin onderhoud ik. Pfff…ik heb het druk! Want alles doe ik in mijn eentje.
Het is alleen “ik” waar het nu om gaat. En dat zou ik graag veranderd willen zien. Niet alleen ik, maar samen. Samen kunnen overleggen over een moeilijk te nemen beslissing. Beiden kunnen genieten van de voorpret over een te maken reis. Dat beschuitje halen voor een partner die ziek is. Samen spreken over het boek dat zo geweldig is. Met zijn tweeën een wandeling maken en genieten van de natuur.
Het grote bed vullen en genieten van de warmte van twee. De bezorgdheid van een lief, wanneer ik ’s nachts opsta, omdat ik niet kan slapen. ’s Morgens de krant delen, met een kopje koffie wat je wordt aangereikt. Wat eten we vandaag? Kook jij of ik? Nee, we gaan beiden aan de slag om er voor onze vrienden iets lekkers van te maken. Er om loten wie morgen de container buiten zet. Een discussie voeren over een op dat moment interessant item. Gezellig samen tegen elkaar op de bank genieten van muziek vergezeld van een wijntje.
Alleen is maar alleen. Met zijn tweeën kun je zoveel meer. Je zult moeten dealen. Met elkaar overeen kunnen komen. Altijd!
Ik kies voor samen, ook al ben ik gelukkig nu met mijn leven.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 3200 keer gelezen

beoordeeld 3.93/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl