Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 21 februari 2018

Briefwisseling

In de verte zag ik hem staan. Boven op de dijk langs de rivier. Lang, slank, de grijze haren verward door de wind. Wat was ik blij hem eindelijk te ontmoeten. We komen naderbij, hij begint harder te lopen en tilt me zomaar in een stevige omhelzing in de lucht. Mijn droom en tevens verwachting van het elkaar voor het eerst in levende lijve zien kwam uit. Het was een ontlading van emoties, herkenning en weten dat we dit samen wilden. Zijn geur kunnen opsnuiven, voelen dat ik in het holletje van zijn arm pas. Elkaar zien, elkaar vast kunnen houden, want wat hadden we dit vaak in onze briefwisseling elkaar toegewenst. Geruime tijd daarvoor zagen we elkaars profiel hier op 50plus match. We bleven om elkaar heen draaien. Dan bezocht hij mijn profiel en andersom. Stuurde hem een “vind ik leuk” link. Tot ik de stoute schoenen aantrok en hem een berichtje stuurde: “Ook al is de aftand van elkaars woonplaats tussen ons mijlenver, afgaande op mijn gevoel, moeten we die overbruggen”. Niet meer, of minder schreef ik aan hem en ik vond het achteraf eigenlijk wel opdringend. Het grappige vond ik, dat hij terug schreef om dan de afstand maar te overbruggen per post. Niet per mail, maar per handgeschreven brief, vermeldde hij nog extra. Dat was het begin van onze briefwisseling. De eerste brief ontving ik al enkele dagen later. Wat is het dan spannend om uit te zien naar het antwoord op jouw geschrevene. Het gaat beduidend minder snel, dan per mail, maar juist hierdoor voegt deze manier van corresponderen iets extra’s toe. We schreven elkaar over van alles, eerst verkennend, later steeds meer openlijker. Lange , soms korte brieven, of zomaar een kaartje. We leerden elkaar steeds beter kennen, onze hobby’s, over zijn mantelzorg, mijn vrijwilligerswerk. Ook over onze intieme verlangens. Het voelde als een streling zoals hij het naar mij toe verwoordde. Het kon niet langer uitblijven, dat we elkaar in levende lijve wilden zien, voelen en aanraken.
En dan zijn we eindelijk na maanden bij elkaar. We kunnen elkaar niet loslaten en kijken beiden verheugd uit naar de drie dagen samen die voor ons liggen. Hij had een hotel geboekt aan de kust, net over de grens. Mij de mogelijkheid geboden om naar mijn huis te kunnen terugkeren. Daar was echter nu geen sprake meer van. Wat hebben we genoten van dat weekend aan zee. Lange wandelingen door de duinen en op het strand. We voerden fijne gesprekken tijdens een bakje koffie, of een wijntje op een terras van een strandpaviljoen. We voelden ons op alle fronten tot elkaar aangetrokken. De gesprekken, zo vanzelf. Onze manier van doen. Onze fysieke beleving.
Onvermijdelijk komt dan een eind aan het samenzijn. Wat we eigenlijk al samen wisten, er over gesproken hadden, maar nu toch echt onder ogen moesten zien, dat de afstand tussen ons, een grote belemmering was. Hoe we het ook bedachten, overdachten, in onze situatie was een relatie gewoon niet te verwezenlijken. We namen afscheid van elkaar met diepe gevoelens van liefde.
Onze vriendschap is echter niet over. Helaas zit een relatie er niet in, maar we schrijven elkaar regelmatig, al is het nu per mail. Dankzij het eerste berichtje, de daarna ontstane briefwisseling, gevolgd door de ontmoeting hebben we samen een bijzondere tijd meegemaakt. Bovendien heb ik nu een vriend voor het leven, al is het dan wel op afstand. En……. wie weet wat de toekomst nog voor ons in petto heeft.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 2966 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl