Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 16 februari 2018

Eerste liefde

We hebben het allemaal meegemaakt. We herinneren ons eerste vriendje, vriendinnetje als de dag van gisteren. De gevoelens van verliefd zijn welke dat bij ons teweeg bracht. De puurheid van een liefde, soms nog onwetend wat er mee te doen.
Mijn vriendje kende ik al vanaf de lagere school. We woonden vlak bij elkaar en elke dag haalde hij mij van huis op om samen naar school te gaan. We waren echt goede vriendjes. We verdedigden elkaar, waren dikwijls samen, konden niet zonder elkaar. Wat heb ik hem gemist toen hij met zijn ouders ging verhuizen.
Een aantal jaren later kwamen we elkaar weer tegen, allebei inmiddels zittend op een Middelbare school. Als vanouds hervatten we weer onze vriendschap. We waren nu beiden 14 jaar en onze gevoelens veranderden van vriendjes in een vriendschap alleen gericht op ons tweeën. Ik herinner me nog de vakantieperiode in die zomer, het was lekker lang licht. Al onze kameraadjes waren ’s avonds op straat. Hij kwam iedere avond op zijn fiets naar onze buurt. Wat ze nu tegenwoordig noemen “hangplekken van de jeugd” was dat bij ons niet anders. Misschien met het verschil, dat we niet rookten, of blikjes van één of andere drank hadden, die we achterlieten. Nee het was enkel om als jongens en meisjes van dezelfde leeftijd elkaar te ontmoeten. Soms elkaar uitdagend en elkaar achterna zittend in de gangen achter de huizen. We waren jong en speels, beleefden alles nog de 1e keer. Niets is zo intens als een gebeurtenis voor het eerst te ervaren. Tegen de tijd dat het donker werd waren onze vrienden al verdwenen en waren we alleen met zijn tweeën. Op de hoek van de straat bleven we maar staan praten totdat mijn ouders mij riepen om eens naar huis te komen. Het gaf een ontzettend goed en fijn gevoel zo samen te kunnen zijn. We wilden elkaar elke dag zien en tijdens de vakantie periode was dat ook mogelijk. Toch verloren we elkaar nadien weer uit het oog.
Ik was inmiddels 16 jaar en op dansles gegaan. Ik kwam hem daar weer tegen. Onze vriendschap werd weer zoals het was. Met het verschil dat hij me nu naar huis bracht en onze vriendschap veranderde in verliefdheid. Onze eerste zoen, waarbij onze lichamen in brand stonden. Onze eerste vrijpartij. Die gevoelens hierbij heb ik nooit vergeten. Wat hielden we van elkaar. Onze liefde hield stand. We gingen ons verloven en wilden gaan trouwen. Echter, mijn ouders vonden hem niet bij mij passen, het geloof wat o.a. een rol speelde. Ze hadden al jaren op me ingepraat en ik had het genegeerd. Toch kon ik het niet meer naast me neer leggen en heb het uitgemaakt. Jaren heb ik er spijt van gehad.
Pure Liefde
Ik moet jullie iets vertellen
Het is al heel lang gelee
Er woonde in de straat
Een vriendje daar speelde ik mee
Elke ochtend stond hij
Aan het hekje bij mijn huis
Samen lopend naar school
En ook weer terug naar huis
Dan ineens naar school alleen
Snapte niet waarom hij ineens verdween
Jaren later zag ik hem weer
Niets was veranderd sinds de vorige keer
Zo verliefd, zo jong, zo pril
Op het gras in het zwembad
Opgewonden maar o zo stil
Liggend zij aan zij
Ik dacht hij en hij dacht mij
Zo mooi, zo puur, zo rein
Een beleven van intimiteit
Die later nooit meer zo zou zijn

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 3147 keer gelezen

beoordeeld 4/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl