Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 12 februari 2018

Geraakt…

Er zijn dagen in ons leven, die we niet zo gemakkelijk vergeten. Er gebeuren onverwachte dingen. Daartussen zitten zowel positieve als negatieve ervaringen. Wie zoals ik en zoals een ieder die dit leest op een datingsite staat weet hier over mee te praten.
Je stuurt een persoonlijk berichtje of heel misschien een interesseberichtje, en dan is het wachten. Soms lang, soms kort, dan krijg je een reactie. Een afberichtje (vaak), een berichtje om eens nader contact te leggen (soms), en helaas hoor je ook vrij frequent in het geheel niets. In al deze gevallen gaat het ook, eigenlijk vooral om de inhoud.
Bij een afbericht: Hoe verwoord je het, als je iemand niet wilt ontmoeten? De standaardberichtjes, zeker nu je er een reden aan kunt toevoegen, geven duidelijk aan waarom het gaat. Niettemin vind ik een persoonlijk geschreven afbericht beter. En hoe verwerk je het, als je zelf een afbericht ontvangt? Laat je dit langs je heen gaan, berust je er in onder het motto: Nieuwe ronde nieuwe kansen? Of blijft het bij je wroeten? Een ding moet je mijns inziens nooit doen, een correspondentie beginnen nadat iemand je heeft bericht, dat hij of zij geen interesse heeft in een nader contact. Hooguit dank je hem of haar voor de reactie, en je wenst hem / haar veel succes. Maar probeer nooit iemand over te halen van mening te veranderen.
Als iemand na een tijdje niet reageert, kijk dan eerst of het een "gratis" lid is. Hij / zij kan met vakantie zijn of om een andere reden niet hebben kunnen reageren. Dan is een nieuw berichtje op zijn plaats. Als iemand daarentegen volledig lid is en na drie weken nog niet gereageerd heeft, ga er van uit, dat die reactie ook niet gaat komen. Ik heb wel rare dingen meegemaakt. Een afberichtje terwijl ik zelf helemaal geen PB, zelfs geen interessebericht had gezonden. Een afberichtje naar aanleiding van een kerstkaart of Valentijnskaart.
Een afberichtje omdat mijn profiel niet volledig was. Die reden klopte dus niet.

Ik word hierdoor wel onaangenaam geraakt.
Het hangt denk ik er sterk van af hoe je zelf in elkaar zit, of je een dikke huid hebt die de klappen kunt opvangen. En aan de andere kant hoop ik, dat een ieder die een afberichtje zendt de moeite neemt om er toch een liefdevol berichtje van te maken. Dat is lastig, maar dan hoef je iemand niet onnodig pijn te doen.

Hoe je zou kunnen reageren als er een positieve reactie komt hoef ik niet aan te geven.
Je kunt dus geraakt worden als iemand je aanraakt, als iemand je wat zegt of wanneer iemand je iets schrijft. Zorgvuldigheid, het vermogen om je in te leven in de ander en een liefdevolle aanpak zouden heel plezierig zijn. Ik wil echt hier niet de schoolmeester uithangen, normen en waarden zijn evenwel ook in datingland onmisbaar!!!


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Aktivo1 - 2423 keer gelezen

beoordeeld 2.33/5 (3 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl