Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 10 februari 2018

Quizpelen

Ze komen altijd in series. Weken zie ik ze niet verschijnen in mijn berichtenbox en van het ene op het andere moment regent het quizverzoeken en ijsbrekers.
Ik heb ze altijd verguisd, maar toen ik eind 2017 terugkeek op alweer een jaar alleen, waarin ik wederom alle dagen zelf had moeten stofzuigen, boodschappen doen en koken, begon ik ze toch te zien als twee mogelijk laatste strohalmen. Ik had echt alles geprobeerd: eerlijk zijn, liegen dat het gedrukt staat, foto’s van toen ik net veertig was, speeddaten, groepsdaten, parenclubs, noem het maar op, maar allemaal zonder duurzaam resultaat.
Hoe kan iemand trouwens zoiets schrijven: quizes? Mensen maken het zichzelf ook zo onnodig moeilijk. Ik speel toch met één iemand maar één quiz? En als je je dan toch wilt bezondigen aan een meervoud, doe het dan goed: op zijn Engels (quizzes), op zijn Nederlands (quizzen) of op zijn hippies (kwissen).
Hoe dan ook, ik besloot een gokje te wagen. Een quiz, kwis voor mijn part, was misschien wel een uitgelezen kans om het kaf van het koren te scheiden, om gelijkgestemden te ontmoeten, de eruditie te toetsen, de hoogopgeleide degens te kruisen, al was het in het Land van Triviant.
Dat het helemaal geen quiz bleek te zijn, was weliswaar een tegenslag, maar helemaal met lege handen stond ik ook niet, want het bleek hier te gaan om ‘prikkelende stellingen’ met het doel elkaar te leren kennen en ik mocht er net zo lang mee doorgaan tot ik een goed beeld van de ander zou hebben.
Nu wilde het geval dat ik mijn oog al poosje had laten vallen op een geweldige vrouw. Zoals veel van mijn mannelijke lotgenoten weten, houdt de mate waarin wij een vrouw geweldig vinden nogal eens gelijke tred met de mate waarin zij onbereikbaar is en ook deze vrouw vormde hierop geen uitzondering. Wat vond ik haar geweldig en wat was zij onbereikbaar.
Als een man die voor zijn gevoel niets te verliezen had, onbereikbaar was ze toch al, leek een ijsbreker me wel een gepast en veilig eerste gebaar, maar daar heb ik snel van afgezien. Wat zou je altijd al eens willen doen waar je eigenlijk bang voor bent? Wat moet ik zeker over jou weten? Nou ja zeg, zullen we de straatangst, de soa’s, schuldsaneringsregelingen en stalkende exen voor het tweede gesprek bewaren?
Dan maar een quiz, de prikkelende stelling. Ik koos voor een gewaagde, maar stevige openingszet: tapijt of parket? Dat was op een donderdag. Het bleef een week oorverdovend stil; ik had blijkbaar een existentiële snaar geraakt. Acht dagen later maar liefst, op vrijdag, kwam haar wederwoord: vlees of vis? Die mocht er ook zijn, al zal de lezer direct begrijpen dat dit voor mij als rooms-katholiek van huis uit op een vrijdag een no-brainer was.
Vanaf dat moment ging het snel. Ik pareerde vrijwel direct met: trap of lift? En in een ommezien riposteerde zij: broek of rok? Alles goed en wel, maar daag me niet uit: jeuk of pijn, gaf ik direct lik op stuk. Eens kijken of ze daar van terug had. Schoenen of laarzen, was haar verpletterende antwoord.
We hebben ze inmiddels bijna allemaal gehad. Ik ben momenteel in afwachting van het antwoord op ‘cola of fanta?’, maar eerlijk gezegd verwacht ik niet dat dat nog een showstopper zal worden. Dus zonder dat ik voor mijn beurt wil praten, zou het zomaar kunnen dat wij een succesverhaal in wording zijn. Nou ja, bij nader inzien: ‘jong of oud’ kan nog wel roet in het eten gooien. En dat geldt ook voor ‘Jeroen Pauw of Humberto Tan?’ Staan die ook op deze site? Dan ben ik natuurlijk kansloos.
Maar laat ik niet op de zaken vooruitlopen. De huid niet verkopen voordat de beer is geschoten, maar ook niet gaan huilen voordat ik geslagen word. Vooralsnog kan ik mijn geluk niet op en ben ik dolblij. Ik loop de hele dag te quizpelen!


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Janszen - 2481 keer gelezen

beoordeeld 4.25/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl