Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 10 februari 2018

Voor Valentijn

‘Alle aards geluk berust op een compromis tussen droom en werkelijkheid’, schreef Marcel Proust ooit. Marcel Proust, de ziekelijke perfectionist in z’n bontjas. En ik denk: Ik ben zo ver. Laat ook maar. Laat die droom maar, ik hou het wel bij de werkelijkheid. Het compromis liet me immers verdronken achter. Te veel water bij de wijn. Ik heb nog één argument: Ik kan ‘Waar de blanke top der duinen’ zingen op de wijs van hét duet uit de Parelvissers - en ik doe dat meestal niet.

Misschien had ik m’n rode jas niet moeten dragen tijdens die wandeling, m’n nieuwe rode jas. Hij liep achteraan en hij zag alleen mij, terwijl ik met z’n vieren liep. Met ons vieren liep. Met drie andere vrouwen liep. Hij ging over me klagen. Ik wist niet dat het verboden was, alleen voorop lopen. Maar ik liep toch niet alleen voorop? Ik weet niet wat hij bedoelt, misschien moet ik het hem gaan vragen. Misschien is dat juist wat hij wil. Ach, laat ook maar. Dit was toch al geen droom en deze werkelijkheid kan ik wel aan.
Marlies Dekkers wil m’n erogene zones versterken met een bra en slip in inktzwart, voor de droom die Valentijnsdag heet. Maar mijn maat is uitverkocht. Daar ga ik dan met m’n borsten en billen niet in krachtig inktzwart maar in dromerig ivoorwit; geen wonder dat zo’n man denkt dat ik lief ben en niet over hém zal klagen. Hij ziet dat dwars door mijn rode jas heen.
Laatst, op een warme zomeravond, brak er brand uit in m’n vuilnisbak. Ik slaakte een gil. Dé gil. Zo’n krachtig aangezette, beheerst dramatische gil op een dubbelgestreepte hoge c met een glissando naar de b en precies genoeg vibrato om Hem ervan te overtuigen dat het Carmen is die gilt. Carmen, die haars ondanks Zijn hulp nodig heeft. Hij manifesteert zich in de rook met een fles rode wijn en twee waterglazen en we drinken samen bij het vuur totdat de begeerte ons te veel wordt. Tot zover de droom. De werkelijkheid zag eruit als een afgekloven B-film: Onverschrokken lieflijk vrouwelijk voelt zich stoer en handelt walgelijk verstandig. Het compromis had de overbuurman kunnen zijn.
Nu liefdesverdriet toch mag van Jan Drost, zal ik dan maar liefdesverdriet hebben? Ach, m’n lieve Valentijn. De schipper die mijn grote liefde was, is mijn grote liefde niet meer maar een aardige vriend. We vrijen niet meer onder het bord ‘sport’ wanneer het bruglicht op dubbel rood staat. Hij is nog wie hij was en ik ben geworden wie ik ben. Als kind wilde ik graag bij ‘Van Speelklok tot Pierement’ naar binnen, maar mijn vader nam me mee de Dom op waar een echte mevrouw met haar vuisten op een echt carillon sloeg. Vorig jaar pas ging ik het museum binnen om naar de ‘vieze liedjes’ te luisteren. Weg droom.
De heer Proust leefde in zijn bed en hij ging dood aan een verkoudheidje. En wij, wij dromen wat af hier in deze virtuele werkelijkheid. We zien zelfs niet wie Don Juan is en wie de Sprookjesprins.
Filosoof Alain de Botton raadt ons, zoekenden, aan om elkaar te vragen hoe gek we zijn. Vraag het maar. Ik ben zo ver. Ik heb nóg wel een argument.

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door RodeJas - 2105 keer gelezen

beoordeeld 4.41/5 (22 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl