Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 7 maart 2018

Berekende liefde

Berekende liefde
Bestaat dat? Ja, het bestaat! Op berichten hierover op TV, op th2sh verbazen we ons allen dikwijls hoe men daar toch in kan trappen. Vooral bij degene die het is overkomen wordt daardoor het geloof in de liefde zwaar aangetast. Men gaat twijfelen aan zichzelf, hoe men het toch zover heeft laten komen en laten gebeuren. Vaak gaat het om seksuele doeleinden en om materieel gewin. Deze twee aspecten wil ik toelichten, vooral om dat we, ook hier op 50 plus match, een doelgroep zijn, die daar mee te maken kan krijgen, of krijgt. Je wordt ingepakt en het voelt aan als een cadeau door wat lijkt op de warme, onvoorwaardelijke liefde die je meent te ontvangen. Je wordt gemanipuleerd. Mannen en vrouwen die manipulatief van aard zijn, kunnen je prachtige woorden voorspiegelen, daar zijn ze meester in. Je wordt in de watten gelegd. Het glas wijn staat al voor je, wanneer jezelf er nog maar net aan denkt, om maar een voorbeeld te noemen. Je wordt omringd met goede zorgen en overladen met gevoelsuitingen door fysieke aanrakingen. Kusjes, warme tederheden, intimiteit. Ze verschuilen zich achter een masker. Het enige wat voor hen telt is hun doel te bereiken. Het lijkt op narcisme, echter dat is het niet. Het is berekend om financieel maar ook verzorgend gewin te behalen. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Mannen die hun tafeltje gedekt willen zien, verzorgd wensen te worden voor hun hele verdere leven. Mannen, zowel als vrouwen, welke onvoldoende financiële middelen hebben, om het na hun pensioen alleen te redden. Als weldenkend mens moet je toch tot de slotsom komen, dat zo’n doel, zonder de echte liefde, niet te realiseren is. Dat is het dikwijls ook niet. Helaas zijn dan de beschadigen aan iemand al ontstaan. Er komen barsten in het masker. Dat wordt naar verloop van tijd opgemerkt. Men gaat twijfelen aan de onvoorwaardelijke liefde. Het gevoel van “houden van” bereikt niet meer het hart. Men komt er langzamerhand achter wat de drijfveren waren. Ook al zijn er diverse waarschuwingen van familie, vrienden in de loop der tijd geweest, toch blijft het achteraf nog steeds moeilijk te aanvaarden hoe je gemanipuleerd bent. Want….het was toch goed! Er waren toch mooie momenten! Ik werd verwend!
Alles wat tegenwoordig in het echte leven mogelijk is, kun je ook op internet doen. Van flirten op internet kijkt niemand vreemd meer op. Een relatief nieuwe online activiteit is vreemdgaan. Vooral datingsites lenen zich hier goed voor. Neem nu de nep-profielen waar we het al eerder over hebben gehad in een blog. Profielen vergezeld van een onzichtbare foto en onvolledig ingevuld. Er kunnen diverse redenen zijn om jouw foto te verbergen, zoals werk in openbare functies. Maar ook omdat je onzichtbaar wilt zijn i.v.m. een nog bestaande relatie, of enkel om seksuele doeleinden. Toch blijft het ook oppassen voor de nep-profielen waar wel foto’s bijgeplaatst zijn en ook het profiel inspirerend is ingevuld. Verlangend naar de nieuwe liefde is men snel geneigd volledig te vertrouwen op de mooie en lieve woorden. Hoewel de meeste online flirtactiviteiten volkomen onschuldig zijn, kun je via een chatbox moeilijk bepalen of je date een trouwring draagt. Seksueel getinte berichten kunnen je verleiden tot een afspraak. Niet zelden worden dit afspraakjes van bed naar bed. Daar is niks mee, als je daar beiden mee instemt. Maar waar het misgaat is wanneer je je laat manipuleren door prachtige woorden van liefdesuitingen, goede intenties, mooie beloften, waarbij je wordt ingepalmd. Met niets anders als doel de seksuele bevrediging van de afzender.
Datingland is net als de echte wereld. Het kaf van het koren scheiden. En……..laat je niet manipuleren.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 3086 keer gelezen

beoordeeld 3.07/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl