Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 13 maart 2018

Topman

Topman
Definitie: iemand met veel zeggenschap in een grote onderneming, of overheidsorganisatie. Bestuursvoorzitter 2) Hoge pief 3) Hoog leidinggevend persoon 4) Hoge leidinggevende 5) Kopstuk 6) Leidinggevende 7) Topfunctionaris 8) Topmanager.
Het is allemaal Top, in het bijzonder het bijbehorende salaris. De bank heeft nu besloten af te zien van de salarisverhoging naar 3 miljoen aan haar topman (weliswaar in aandelen). Maar toch blijft er dan nog ruim voldoende over. Onder druk van haar leden, de regering en de publieke opinie hebben ze eieren voor hun geld gekozen. Het klantenverlies zal ook duidelijk een rol hebben meegespeeld.
Een topman/vrouw heeft waarde voor het bedrijf en dat dient in geld te worden uitgedrukt t.o.v. nationale en internationale concurrerende bedrijven, meent men. Het is puur materialistisch. Met geld maak je geld. In de handel en o.a. kunst is een product zoveel waard, als de vraag ernaar. Onder leiding van een eerdere Topman tijdens de crisis is het ook niet gelukt de bank overeind te houden. Dus wat is dan de waarde van een Topman? Het kan zomaar verkeren. De markt is hier volledig in doorgeschoten. En dan te bedenken dat de CB, de ECB en Centrale Banken wereldwijd geld creëren . Gewoon geld bijdrukken wat geen waarde vertegenwoordigd, omdat er niets tegenover staat. Enkel om de economie in sommige landen overeind te houden. Ik wil er alleen maar mee zeggen dat zonder geld niets is te bereiken, maar dat wij er zorgvuldiger mee om dienen te gaan. Het evenwicht is ver te zoeken.
Maar de waarde als mens? Betekenen we zoveel meer, wanneer we een geldelijke waarde vertegenwoordigen van 3 miljoen, of 18 miljoen? Nee, de waarde van ons menszijn wordt bepaald door wie we ZIJN, niet door wat wij doen, of wie we kennen. Bovenstaande heb ik aangehaald, niet alleen omdat het actueel is, maar vooral om te benadrukken, dat de waarde van een mens niet in geld is uit te drukken. We vinden dat mensonwaardig. En toch wordt de waarde van een mensenleven in onze maatschappij vaak in geld uitgedrukt. Kijk alleen maar naar de gezondheidszorg.
Niets is ons mensen vreemd. Want….worden we niet eerst gewikt en gewogen om wat we vertegenwoordigen in de maatschappij? Welke functie we vervullen? Heeft iemand voldoende financiële middelen? Lezen we op deze manier de diverse profielen? Of lezen we de persoon echt, die achter de tekst in zijn/haar profiel staat? Wat komt op de eerste plaats? De materiële waarde, of de innerlijke waarde van de mens? Geld blijft een belangrijke plaats innemen. We kunnen er bijvoorbeeld die bijzondere reis van maken, die we wensen. Dat willen we dan toch wel doen met degene die ons dierbaar is en niet enkel om het geldelijk gewin, zo stel ik me dat voor.
Maar laten we niet vergeten: Ieder mens is uniek. Wanneer we de menselijke waarde van iemand negeren, dan wissen we in wezen diens menselijkheid uit en elk respect waar men recht op heeft.
Waar we allemaal naar streven is het geluk te vinden. In wat voor ons de Top-man, Top-vrouw zal blijken te zijn waar we waardevolle liefde van kunnen ontvangen, maar ook aan kunnen geven. Zonder die 3 miljoen……….hoewel…….


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 3074 keer gelezen

beoordeeld 3.2/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl