Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 15 april 2018

Daten, ja gezellig….

Aan het maken van een afspraakje zitten heel wat kanten. Je zou er van moeten uitgaan dat iedereen, die zich op een datingsite heeft aangemeld serieus op zoek is naar een nieuwe partner of in elk geval naar een vriend of vriendin.

Daarom hebben we allemaal een profiel. Daarom zenden we een berichtje naar iemand, waarbij we het gevoel hebben, dat die bij ons past. En je hoopt vanzelfsprekend op een reactie, het zou helemaal tof zijn als die ander eventueel na een paar keer mailen je een keer wil bellen. Daarna volgt toch vrij vaak de echte date. Een afspraakje, het overbekende kopje koffie en soms nog wat anders..

Sommigen krijgen vrij vaak belangstelling van mensen, die hun profiel bekeken hebben. Hoewel in het merendeel van deze prille contacten de man het initiatief nam trekken gelukkig steeds meer vrouwen de stoute schoenen aan; zij benaderen de heren. Goed zo!

Je kunt nooit een inkijkje nemen in het hart van degene, met wie je een afspraakje hebt. Hoe diep het gesprek ook gaat, hoe prettig dat eerste contact is, vrijwel nooit zal jij of de ander voor 100 % eerlijk vertellen wat er verwacht wordt van een date.

Het is mijns inziens verkeerd als het daten een doel in zich wordt. Uiteraard is het nooit “too late for a date” maar als het goed gaat is een date een middel om iets te bereiken.

En dat iets is niet zomaar iets! Okay, er is niets mis met een gezellige date. Hoe kun je in een eerste ontmoeting, een gesprek te weten komen welke beweegredenen je gesprekspartner heeft dat hij of zij heeft ingestemd met een afspraak, speciaal met jou?

Zal ik dit eens omdraaien? Welke beweegredenen heb je zelf voor je date?

Wie veel vrije tijd heeft, op wie weinig verplichtingen drukken, en wie tegelijk niet omkomt in hobby’s of sociale contacten zal misschien snel geneigd zijn het daten te verheffen of wellicht juist te verlagen tot een leuke vorm van tijdbesteding. Je ontmoet nieuwe mensen, je komt nog eens ergens, als je het slim doet hoeft het niet echt in de papieren te lopen. Over de mogelijke consequenties ga je vooraf niet moeilijk doen.

De andere kant: wie zijn huidige leven goed ingevuld heeft, maar wel een duidelijke partnerwens heeft, gaat vaak anders een date in. Leuk is overigens, dat deze laatste categorie ook vaak een stukje positieve geestelijke bagage heeft. Ze hebben iets, waar een potentiële partner indien mogelijk in kan mee delen.

Ik heb ooit meegedaan met speeddaten. Bij die vorm van ontmoeten word je door de leiding van de speeddate er op gewezen, het vooral luchtig op te vatten. Maak er een leuke middag of avond van! Toch vind ik, dat elke gelegenheid, waarbij twee mensen elkaar ontmoeten au serieux genomen moet worden door beide gesprekspartners. Maak er alsjeblieft geen spelletje van! Want dan speel je met gevoelens. Dat kan pijn doen. Zelf ervaar je jouw beleving als een pleziertje, maar de ander voelt dat misschien heel anders aan…


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Aktivo1 - 2122 keer gelezen

beoordeeld 1.4/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl