Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 3 april 2018

Liefde op het eerste gezicht?

Vrijwel iedereen die op deze site staat heeft minstens één keer in zijn of haar leven de grote liefde ontmoet. Dat was dan vaak degene, met wie je een jarenlange verbintenis aanging, en dat resulteerde veelal in een ritje naar het stadhuis. Je ging in een en hetzelfde huis wonen, en dikwijls kregen jullie één of meer kinderen.

Iedereen op deze site die die grote liefde heeft meegemaakt heeft ook het moment ervaren, dat er een einde kwam aan deze eerste, grote relatie. Soms door overlijden van de partner, soms omdat er onoverkomelijke problemen ontstaan waren tussen jullie beiden.

Een enkeling op deze site heeft nooit zulke ervaringen gehad. Hij of zij was altijd single, gewild of ongewild, omdat de grote liefde nooit zijn of haar pad heeft gekruist.

En dan?? En nu??

Sommige mensen berusten in hun nieuwe status. Zij hebben geen behoefte aan tweezaamheid. Ze redden het best in hun uppie. Of zijn zo aangedaan door het vertrek of verlies van hun partner, die in veel gevallen hun grote liefde was, dat ze geen behoefte meer hebben aan een nieuw contact.

Maar de leden van deze site blijven niet stil zitten. Ze schrijven een mailtje aan een ander lid en soms of wat vaker krijgen ze een positieve reactie. Kortom, er volgt een date. Die kan heel verschillend uitpakken, en het hebben van een afspraak zegt nog niet alles. Een date is onvoorspelbaar!

Niet zo lang geleden had ik een date ergens op een station. We schudden elkaar de hand en ik stelde voor 50 meter verderop wat te drinken. We hadden nauwelijks plaats genomen aan een tafeltje, of mijn date sprak aldus: “Ik zal het je maar meteen zeggen: ik heb geen klik met je. We kunnen nog wat drinken of hier weg gaan”. Ik stond paf. Een date die pakweg 5 minuten duurde. Dat was een vluggertje…

Soms voel je tijdens het eerste gesprek al aan welke kant het op gaat.

Ik vind het belangrijk, dat je voordat je een afspraak maakt bij jezelf te rade gaat. Wil je het een serieuze kans geven? Durf je er tijd en energie in te steken? Ik geloof hoe langer hoe meer, dat het verstandig is om vooraf eerst met elkaar te bellen. Helaas zijn sommige daters daar weer bang voor, dan heeft de ander je telefoonnummer. Maar je voorkomt er een mogelijke teleurstelling mee.

Bij elke date is het toch de vraag, is er liefde op het eerste gezicht of zoals we dit tegenwoordig benoemen: Is er een klik? Voel je je fysiek en spiritueel aangetrokken tot die ander? Kan hij of zij wedijveren met jouw vroegere “grote” liefde?

Ik ben er achter gekomen, dat ik het gevoel dat ik jaren geleden had voor degene, waarmee ik bijna dertig jaar getrouwd was ingeruild had voor mijn tweede liefde, een vrouw met wie ik bijna vier jaar een relatie had. De tweede grote liefde nam dus de plaats in van de eerste liefde. Toen die tweede relatie strandde, had ik daar meer moeite mee dan pakweg 12 jaar geleden, toen ik scheidde. Terwijl het bij mijn (nu ex-) partner destijds toch ook liefde op het eerste gezicht was.

Welke waarde heeft nu liefde op het eerste gezicht? Wat voel je als je jouw ex weer tegen komt, bijvoorbeeld bij een verjaardag?


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Aktivo1 - 3130 keer gelezen

beoordeeld 1.67/5 (3 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl