Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 26 april 2018

Op Reis.....

Op reis
A.s. Zaterdag ga ik weer terug naar het dorpje, aan de voet van de Mont Ventoux in Frankrijk, waar wij ons huis hadden.
Toen ik in December een gite huurde, was ik enthousiast en had er zin. Nu mijn datum van afreizen snel nadert, is er van alles binnen in mij om me af te remmen. Het is hier nu Lente, alles loopt uit in mijn tuin. Zie ik bij terugkomst nog wel die mooie bloemen van de pioenrozen, welke nu volop in de knoppen staan? In het nestkastje zit een koolmeesje te broeden. Ik wil zo graag de jonkies zien uitvliegen. Gaat dat gebeuren voordat ik terug ben? Ondanks deze tegenwerkende gedachten ben ik volop bezig met de voorbereidingen, doe alvast enkele kleding in mijn koffer, koop van alles in, maak lijstjes, vul mijn EHBO voorraad bij, zoek boeken uit, enz. enz….Maar het is net, of alles buiten mij om gebeurt. Ik doe deze week van alles wat hoort bij mijn dagelijks leven. Zwemmen, afspraken voor mijn vrijwilligerswerk, bakje koffie met vriendin en de gewone klussen in huis. De auto na laten kijken voor de “grote” reis. Tussendoor weiger ik het stemmetje toe te laten wat zich in mijn achterhoofd heeft genesteld, namelijk: “Ik zie er tegenop om dat hele eind alleen te rijden”. Ik heb eigenlijk geen zin”. En toch ook weer wel. Want het is avontuurlijk en spannend. Maar ik zou het graag willen delen. Zoals toen…. we nog samen waren. We na 1000 km de Col bereikten en we enkel nog maar de berg moesten afdalen om het dal te bereiken waar ons huis stond. Bovenop de Col stopten we altijd even, stapten uit om van het uitzicht te genieten. In de maand Maart konden we de sneeuw zien liggen op de Mont Ventoux. We keken elkaar aan met blik van oneindig geluk om het feit dat we dit mee mochten maken. “Te mooi om waar te zijn!”, waren steevast zijn woorden. Zondag zal ik weer op dat punt stoppen en in gedachten onze fijne momenten weer beleven.
Ik ben verheugd op het vooruitzicht daar mijn vrienden weer te kunnen ontmoeten. De broer van onze vriendin overleden in het vorige jaar, weer te spreken en te kunnen omhelzen. Ik heb leuke afspraken staan om met vrienden te gaan eten. Met een vriendin op woensdagmorgen de markt te bezoeken en tussendoor op een terrasje neer te strijken om een heerlijke café te drinken. Maar vooral samen alle nieuwtjes weer te kunnen uitwisselen. De kaasboer op de markt weer tegen te komen, die me ook nu weer zal verleiden om de heerlijkste kaas bij hem te kopen.
Maar bovenal ga ik naar de mooiste plek in de omgeving. Boven op een heuvel, met uitzicht over het dorp en de bergen, waar mijn lief heeft verkozen om daar eeuwig te kunnen verblijven in zijn geliefde omgeving.
Dus weg met alle negatieve gedachten en beren op de weg. Ik ga genieten. Van het weer, van een goed boek, van de natuur tijdens mijn wandelingen en van de mooie herinneringen die vast weer op mijn pad zullen komen.

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 2910 keer gelezen

beoordeeld 3.4/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl