Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 14 mei 2018

Mensen en fietsbellen

Mensen en fietsbellen
Wie kent deze uitdrukking nog? Een veelgebruikte term in onze tienerjaren. Waar het op sloeg, was me toentertijd niet helemaal duidelijk. In elk geval was het een kreet om aan te geven, dat we iets afkeurden, niet mee eens waren, niet in ons straatje paste. Niet specifiek voor een bepaalde groep mensen, maar we knalden het erin voor iedere situatie die zich voordeed. We begrepen elkaar enkel door die uitdrukking, meer hoefde er ook niet uitgelegd te worden. Het belangrijkste echter: Je wilde beslist geen fietsbel worden. Het schoot zomaar door mijn hoofd bij het lezen van de snel elkaar opvolgende blogs van de laatste dagen. Nu wil ik niets af doen aan al die met zorg geschreven en gepubliceerde verhalen, maar toch……mensen en fietsbellen……..Ik krijg het niet uit mijn hoofd.
Eerlijk gezegd drong zich een irritatie bij mij binnen toen ik gisteren en eergisteren de ene na de andere blog zag verschijnen. Een vervolg op…., een uitleg…..Doen we hier goed aan? Vroeg ik mij af. Ja, natuurlijk moeten we blijven schrijven, maar bedenk ook dat wij als bloggers kunnen zorgen, dat het gehele plaatje aantrekkelijk blijft. Dat het onze lezers blijft boeien en plezieren. Want uiteindelijk doen we het toch voor die ene, onze lezer, maar….. vooral voor onszelf. Want zonder lezer hoeven we ook niet te schrijven toch? Blogs zijn er in mijn ogen voor om een actueel onderwerp, een belevenis, een verhaal met humor, of een vraagstuk neer te zetten. Lezers wakker te maken, lezers proberen te interesseren en dat er door een verhaal begrip kan ontstaan voor bepaalde situaties. Maar door wat zich de laatste dagen afspeelde kreeg ik het gevoel dat er iets aan het ontstaan was, waar ik me niet goed bij voelde.
Vooral werd ik niet gelukkig van de diverse reacties bij de verschillende blogs. Kijk, het één roept het andere op. En meningsuitingen zijn vrijblijvend en altijd welkom. Maar bij oordelen en veroordelen op persoonlijke titel gaan mijn tenen krullen. Een andere zienswijze geven op de inhoud is zinvol, geeft de interesse en betrokkenheid weer van de lezer. Het kan ook aansporen tot verdere discussies. Echter het kan ook de schrijver attenderen op hiaten, of een ander zicht geven op zijn/haar verhaal.
Ikzelf vind het schrijven leuk. Soms schrijf ik iets over mezelf, wil mijn belevenis delen. Maar ook schrijf ik over onderwerpen die tot nadenken stemmen en waar ik uitkijk naar de reacties. En dat wil ik graag blijven doen in een goed voelende omgeving. Voor mezelf, als wel voor al de lezers.
En lezen, niet lezen, iedereen is vrij om te doen wat hij/zij leuk vindt. Gelukkig.
En Bloggers: Ik kijk uit naar de volgende verhalen. Maar……we zijn geen fietsbel.
Het moest me even van mijn hart.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 3328 keer gelezen

beoordeeld 3.3/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl