Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 30 mei 2018

Verlangen.....Verbondenheid

Midden in de nacht. Ik was nog niet helemaal wakker. Mijn gedachten en hele lichaam nog helemaal in de toestand waar ik over droomde, gedroomd had. Probeerde weer terug te keren naar wat ik beleefd had in mijn onderbewustzijn. Een liefdevolle aanraking van mijn lief, heel vluchtig. Voelde naast mij……leeg. Ik werd angstig, herkende de omgeving niet. Toch tegelijkertijd een gelukzalig maar tevens verdrietig gevoel. Ik zakte weer weg naar mijn beleving van mijn droom. Beelden kwamen verder boven drijven. Ik lag samen met mijn man in een bed in een Ziekenhuis en we lagen TV te kijken. Heel onsamenhangend, toch geeft dit gedeeltes en gevoelens weer die voor eeuwig in mijn brein en ziel zijn opgeslagen. Ook zit in mijn droom een verlangen verborgen. Een verlangen naar weer verbonden zijn met iemand die ik lief heb en mij lief heeft. Tenminste zo beleef ik het op dit moment. Verbondenheid beleef je in allerlei facetten van het leven. Met Collega’s, met je kinderen, je ouders, tijdens het dansen, een leraar voor de klas. We zijn met alles en iedereen verbonden. Toch heeft de verbondenheid met jouw partner, jouw lief, die speciale betekenis, welke gevoelens geven en benadrukken dat je samen de hele wereld aan kunt. Je kunt het liefde noemen, het is moeilijk te omschrijven in de juiste bewoording, maar het is vooral die verbondenheid, welke ons de fundering geeft, wat in mijn optiek de grootste basis vormt voor een relatie.
Maar wat is dat toch met dat verlangen, dromen over die verbondenheid. Gewoon weer eens het geluk te vinden! Het is het verlangen naar die ene, die het plaatje van “samen” weer compleet maakt. Ik blijf proberen gestalte aan die vorm te geven. Blijf berichten sturen, afspraken maken, heb ontmoetingen, toch heb ik, in real life, het nog niet mogen meemaken die verbondenheid te ervaren. Vooraf aan mijn laatste date ga ik er weer helemaal voor. Ben vervuld van gevoelens, ook al zit die afstand nog steeds tussen onze schermen. Nog heel summier en voorzichtig ter zelfbescherming. Maar toch, die verbondenheid met elkaar is er en groeit naarmate we geregeld schrijven en bellen. Eindelijk ontmoeten we dan elkaar. Reeds bij de eerste blik, verdween dat gevoel van verbondenheid bij mij als sneeuw voor de zon. Terwijl mijn date die verbondenheid wel ervaarde. De gelegenheid waar wij hadden afgesproken lag prachtig in een bosrijke omgeving. We maakten een wandeling, waarop hij mijn hand pakte. Zelfs die fysieke aanraking bracht mij geen enkele emotie. Ons gesprek verliep soepel, ook daar lag het niet aan. Na in het restaurant een glaasje wijn samen te hebben gedronken, namen we afscheid. Helaas, het moest zo zijn. Ook teleurstellingen horen daarbij. Zowel een afwijzing geven, als ontvangen. Beiden zijn niet leuk……..
Je bent wat jezelf uitstraalt. Als twee gelijkgestemde druppels water bij elkaar in de buurt komen zullen ze samenvloeien. Echter wijkt één van die druppels af, zal dat nooit lukken. Verbinden is geven, geen verwachtingen aan iemand stellen. Jezelf openstellen en blootgeven. Misschien was dat laatste, openstellen en blootgeven, het gemis bij mijn date. Niet de juiste druppel water, zodat we niet samenvloeien konden. Ach, ik weet het ook niet. Mijn hersens pijnigen over de oorzaak, helpt ook al niet. Het is, zoals het is. Evenwel opent het weer nieuwe mogelijkheden en kansen voor de toekomst. Ik blijf vooruitzien. Ook deze ontmoeting wordt toegevoegd aan mijn herinneringen.
Het is niet vreemd, dat we uitzien naar de toekomst. Onze dromen daarover hebben. Ik zie het als de zin van ons bestaan. Ons bewust zijn van het hier en nu, doch ook blijven openstaan voor hetgeen we in de komende tijd kunnen creëren, ontdekken, onze gemaakte plannen verwezenlijken. Ons verleden zijn de herinneringen. Dierbare, gelukkige, als wel verdrietige momenten. Onze ervaringen kunnen we benutten om aan al onze verlangens voor de toekomst, die vorm te geven die we wensen.
Ik blijf verlangen en dromen: ………….“In je dromen plant je de zaadjes voor de toekomst”.

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 2449 keer gelezen

beoordeeld 3.33/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl