Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 11 juni 2018

Verliefdheid

Na onze twee date werd het een stuk stiller. Geen berichtjes of een telefoontje. Doreen is een mooie slanke vrouw van mijn leefdtijd die er zeer gerust mag zijn. Onze eerste date werd direct al een weekend van twee dagen. Heerlijk twee dagen samen, wandelen, lekker eten en drinken. Het leek bijna vakantie. De tweede date was ook compleet super, samen door een stadje gegaan wat kleding gekocht en heerlijk gegeten. We liepen heerlijk hand in hand en ik voelde het geluk en liefde door mijn lijf stromen. Dit sprak ik uit en vertelde wel 1000 verhalen en vertelde ook wat voor gevoel in mij boven kwam en hoe leuk ik haar wel vond. We maakte ook een zeer bijzondere afspraak we boeken een hotel in het buitenland en betalen gelijk.

 

De week daarna krijg ik Doreen aan de telefoon en zegt dat ze niet het gevoel heeft en voelt wel een klik tussen ons maar ook verschillen van in het levenstaan. Dit is geen match volgens haar. We besluiten om alles te gaan annuleren. Een azijnpisser zal wel zeggen: Och gut…. En iemand die lekker en empathisch en liefdevol en respectvol in het leven staat zal een reactie geven van medeleven. Ik zie het weer als een geweldig ervaring. Maar wat gebeurd er nu, niet eens kunnen bedenken, we kunnen het niet annuleren. Daarom besluiten we samen toch te gaan maar als vrienden. Ik nog wel een beetje verliefd hoor.

Voor eeuwige verliefdheid moet je volgens mij waarschijnlijk ook aanleg hebben. Het ene verliefde brein is nu eenmaal het andere niet. Het verliefde gevoel is een mix van allerlei gevoelens en emoties en gedachtens, voortgebracht door een reeks uit de emotionele centra. De samenstelling van het gevoel kan daarom sterk verschillen van persoon tot persoon. Niet iedereen is het zelfde. Ik denk ook dat er een groot verschil is tussen man en vrouw. Verliefdheid kan op een roze wolk lijken, maar ook zwaar en stressvol zijn, verliefdheid kan adembenemend zijn of lichtvoetig, meeslepend of betrekkelijk rustig. Sommige personen zijn vaak verliefd, anderen haast nooit. Alhoewel de hersenen gedurende het leven geleidelijk wat minder gevoelig worden voor de belangrijkste ‘verliefdheidsstof’ dopamine is er geen leeftijdsgrens voor verliefdheid. Beste Lezers er is nog volop kans en er zijn nog heel veel mogelijkheden en kansen.


Ook op je negentigste kan de liefde toeslaan. Wat al die verliefden gemeen hebben is een hoge doses groeifactoren in het brein, dat zijn stoffen die je hersencellen activeren om nieuwe verbindingen te leggen. Verliefdheid zet het leven op stelten en dus moeten je hersenen zich kunnen aanpassen. Ik voel me dan een stuk jonger en voel me ook sexy. Daarom maakt een blije verliefdheid je hersenen jonger en vitaler.

De week schreef ik maar weer eens dat ik wel uit kijk naar dat hotel.Ik bedank Doreen nog een keer dat we toch twee mooie weken hebben gehad. Gisteren kreeg ik haar aan de telefoon. Ze moet nog steeds elke dag aan mij denken en nog steeds heeft ze haar glimlach. Eindelijk een vent die praat en naar je luistert. Een kerel die je weer vrouw laat voelen. Ja een man met energie, een berg energie ( is gewoon ADHD) maar goed hij is er wel. Mijn stofje van de verliefdheid begin al weer vorm te krijgen. Ook bij Doreen is wat gebeurd, misschien gaat het bij haar wat trager?


Voor heel veel vrouwen ben ik te nadrukkelijk aanwezig en straal energie en geluk uit. Zit heerlijk in mijn vel en dat schrikt ook af. Doreen geeft aan dat ze met een aangename spanning zit te wachten tot we weg gaan. Het voorstel is ook wil gewoon een dagje eerder komen. Gewoon samen op stap en weer aan elkaar wennen. Wie weet?????

 

 


geplaatst door Benzz - 1919 keer gelezen

beoordeeld 3.5/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl