Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 6 juli 2018

AGENDA

Agenda
Ik gebruik nog gewoon een handgeschreven agenda. Hij ligt, op de huidige dag, open en bloot op tafel. Lekker makkelijk. Ik gebruik hem niet alleen voor afspraken, maar gebruik hem ook voor korte notities, als ze belangrijk zijn om te onthouden, of als iets me emotioneel geraakt heeft. Vaak eenlettergrepige woorden, maar wanneer ik later nog eens mijn agenda doorblader, weet ik precies weer het verhaal eromheen. Er staan ook allerlei krabbels en tekeningen in. Ik denk dat iedereen dat wel kent. Tijdens het telefoneren ben je bezig met je pen allerlei creaties te maken. Het is geen Picasso, maar naar gelang de emotie in het gesprek, zit er toch verschil in. Creatief en kunstzinnig op eigen wijze.
Mijn bezoek zag hem liggen en merkte op “Goh, nog een handmatige agenda”! Weet je dat je dat ook digitaal kunt doen”. Jazeker, maar bij deze ligt nog alles vast en als ik hem bewaar, kan ik jaren later nog eens terugkijken, herinneringen ophalen en verbaasd vaststellen: Is dat al weer zo lang geleden. Digitaal opslaan is handig, dat besef ik ook wel. Het staat op de telefoon en in de tegenwoordige tijd heb je, of wordt je geacht die altijd bij je te hebben. Maar ik heb niet altijd zin om overal bereikbaar te zijn. Digitale notities zijn ook vluchtig. Na verloop van tijd verwijder je toch weer bestanden. Ik heb het niet nodig voor werk en mijn andere gesprekken voor o.a. mijn vrijwilligerswerk, vrienden, of kinderen kunnen wachten. Bovendien kan ik die veel beter thuis voeren, dan bijvoorbeeld in een Supermarkt. Agenda’s bewaar ik. Voor mij zijn het dagboeken.
Wanneer ik eens een oude agenda doorblader en terechtkom in de periode van mijn tienerjaren en begin twintig, lees ik mijn afspraakjes en het ontmoeten van mijn eerste echte vriend, later mijn man. Mijn verkeringstijd, alles omrand met kusjes, hartjes……Zo verliefd!!
Beland weer even terug in de tijd van de Flower Power. De vrijheid die ontstond, blijkt uit al mijn aantekeningen. Maar ook de diverse spreuken staan erin genoteerd. “Make peace, no war”. “A man should be like coffee, hot, strong and sweet”. “Make love, no children”. Eigenlijk ben ik nu weer beland in dezelfde vrijgezellenperiode van mijn jeugdjaren, helaas wat ouder, maar de intenties en het gevoel zijn daardoor niet veranderd. Het is leuk om al mijn afspraken van mijn dates in de afgelopen 3 jaar weer tegen te komen. De herinnering aan mijn 1e ontmoeting was geweldig. Ik zocht naar iets om uit te gaan, waarop ik tevens mensen kon ontmoeten en spreken. Ik zag op internet dat men zich kon inschrijven voor een diner van een sterren kok op een bijzondere locatie. Namelijk een voormalige kapel. Ik schrijf mij in en op de bewuste avond zie ik bij binnenkomst dat de tafelopstelling zo gevormd is, die het mogelijk maakt om aan een ronde, of rechthoekige lange tafel plaats te nemen, of indien een stel, aan een tweepersoonstafel. De keuken was ingericht op het altaar, waar we konden zien hoe de kok met zijn team de gerechten bereidde. De ambiance was geweldig. Het eten voortreffelijk. Prachtig opgemaakte borden met bereidde producten welke je qua smaak niet bij elkaar zou verwachten. De diverse bijpassende wijnen maakten onze smaakpupillen compleet. Het beeld van Maria keek op enige hoogte op ons neer. De kapel was niet groot, daardoor was het maximum aantal van gasten 50. Ik had plaatsgenomen aan de lange tafel en gedurende de avond zat ik tegenover T. en voerden een geanimeerd gesprek. Ik verbleef in een Hotel en na afloop wandelden we samen naar mijn verblijf. Het was in de zomer en een heerlijke zwoele nacht. We zijn gaan zitten op een dichtstbijzijnd bankje en het werd al licht toen we afscheid namen. Doorbladerend komen de herinneringen weer boven aan mijn bijzondere date met A. In Frankrijk, waar ik toen woonde. Ik had mij net ingeschreven op 50plus. Gezeten op mijn terras, laptop op schoot ontvang ik zijn bericht. Na enkele berichtjes heen en weer spreken we af in een restaurant van een historisch bekende plaats. Een tijdje later mijn date met S. Op een stralende dag ontmoeten wij elkaar in een restaurant, gelegen op een dijk aan een rivier, met uitzicht op de voorgaande schepen en aan de andere kant het centrum van de stad.
Mijn agenda is voor afspraken, maar behelst tevens voor mij het verleden, heden en de toekomst.
Voor één moment houd ik mijn agenda leeg voor het plaatsen van (hopelijk) de laatste date…………
Liefs
Monique


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 2283 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl