Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 27 juli 2018

Het Weer

Niets is zo veelbesproken als het weer in ons koude kikkerlandje, zoals het in het algemeen in Nederland ons klimaat wordt ervaren. Koud is het op dit moment van schrijven allerminst. Met een temperatuur van 36,7 graden zit ik geplakt op mijn stoel. Door transpiratie rollen de druppels gestaag van mijn gezicht. Mijn handen zwetend op het toetsenbord. Op dit moment mag het van mij warm water regenen. Maar ik en de meeste landbouwers zien nog geen bui hangen. De landbouwgrond is gortdroog en over enkele weken zitten de boeren met hun handen in het haar. Hebben een pestbui doordat hun oogsten minder zullen opbrengen. De kippenhouders houden hun hart vast, dat de kwaliteit van eieren minder zal zijn, doordat ze meer water drinken, dan voedsel tot zich nemen. Er worden extra ventilatoren ingezet om de dieren te koelen. Iedereen zit te smachten op een hoosbui. De koeien staan op stal, doordat buiten het gras verdroogd. Ze worden nu overdag gevoerd met wintervoer. Amsterdam ligt 6m onder het zeeniveau. In ons waterrijke land dreigt er nu een tekort aan water. Rivieren stromen niet meer en door hun lage waterpeil wordt het water zilt vanwege het terugvloeien van het zeewater in de rivieren en dat is slecht voor de landbouwgrond. Het regent weerrecords. De warmste nacht ooit, nog nooit zo warm geweest aan het strand. Vandaag op weg met mijn kleinkinderen om verkoeling te zoeken in een Openlucht zwembad. Helaas……..net voor ons werd de poort gesloten en kregen de mededeling: “Vol”. Eén van mijn kleindochters had opeens niet meer zo’n goede bui. We vonden een vennetje en gingen zitten onder een omgekeerde paraplu. Snel het water in voor de broodnodige verkoeling, waarop mijn kleindochter riep: Oma, ik zie allemaal kleine bolletjes en banaantjes en…..het stinkt!! Blauwalg! Ik zag de bui al hangen, twee waterratjes die graag hadden willen zwemmen, maar nu even de teleurstelling in de hitte moesten verwerken. Toen maar een binnenzwembad opgezocht.
Onder de brandende zon regent het klachten: “Voor mij hoeft het niet. Kan niet slapen. Het lijkt wel een deken wat om me heen ligt. Word er zo moe van”. Maar ook voordelen: Zit al in de sauna, koel mij af met de tuinslang. Ik hoef nu niet naar het buitenland op vakantie. We slapen nu ’s nachts lekker buiten en bewonderen de sterren, ondertussen geeft het onze romantiek een boost. En nu hebben we een goede reden om ijsjes te eten”.
Wij willen altijd van alles weten over het weer. We hebben Buienradar, de Zonradar, de Onweersradar, de Muggenradar, de Pollenradar. Het weer mag dan onberekenbaarder zijn dan ooit, door de digitale wijze kunnen we altijd wel een manier vinden om een droge uitweg te zoeken.
Verkoeling is er echter op komst. Lagedrukgebieden boven Engeland, Frankrijk en België zijn in voorbereiding de temperatuur wat te temperen en plaatselijk wat water los te laten. Het zullen druppels worden op een gloeiende plaat en de diepte niet bereiken, omdat de grond gewoon dichtgeslagen is door de droogte. Het blijft daarna gewoon zomeren. “Hondsdagen” Nog 6 weken droog???????
Vanavond kunnen we weer een bijzonder verschijnsel bewonderen. Een maansverduistering. De zon, de aarde en de maan staan dan op één lijn. De maan kleurt rood en wordt ook wel “bloedmaan” genoemd, omdat het licht van de zon wordt afgebogen in onze dampkring, in de richting van de maan."
Geniet van dit fenomeen.
Houdt het cool. Liefs Monique


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 2192 keer gelezen

beoordeeld 2.38/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl