Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 12 juli 2018

Liefde, Onvoorwaardelijke liefde en naastenliefde

Liefde, onvoorwaardelijke liefde, naastenliefde

“Het omkijken naar andere mensen en zich medeverantwoordelijk voelen voor het welzijn van zijn medemens, ongeacht de specifieke kenmerken van die personen, zijn blijken van naastenliefde.”
Die liefde voor hun naasten hebben al de redders van de 13 kinderen en hun coach in de grotten in Thailand getoond. Op hun tocht werd de groep overvallen door regen en probeerden te schuilen in een grot. Echter het water liep de grot binnen en ze trokken zich steeds verder terug in de diverse gangen van de grot, totdat er geen terugweg mogelijk was. 14 Dagen lang was de wereld getuige van de reddingspogingen. Diep respect voor alle betrokkenen, die de ouders van de kinderen de hoop gaven van de overleving van hun kinderen. Naastenliefde! Zij zijn allemaal gered, helaas is er een duiker overleden. Hij had te weinig zuurstof en heeft zichzelf daardoor vergiftigd. Zijn naastenliefde heeft hem het leven gekost en ook om hem treuren nu ouders en eventuele partner, kinderen en verdere familie.
Dan kom ik bij de kolom van Nynke de Jong. Drie kinderen, geboren in Nederland, worden uitgezet naar het land van hun ouders, Oekraïne, omdat ze geen verblijfsvergunning hebben gekregen. “Dan hadden die ouders maar niet zo lang illegaal in Nederland moeten verblijven”. “Daar kunnen die kinderen toch niets aan doen?” Waar blijven dan de levenslessen, van al die Christelijke volksvertegenwoordigers waarvan er ook nog één in het kabinet zit: “Omkijken naar anderen en medeverantwoordelijkheid voelen voor het welzijn van de medemens”. Nee, er wordt teruggegrepen op de regels en de C in hun geloof heeft op dat moment dan geen waarde meer. Hier is de naastenliefde ver te zoeken. Het gaat hier allemaal om kinderen. Ouders hebben hun kinderen onvoorwaardelijk lief. De ouders van de kinderen in de grotten in Thailand, maar ook de ouders van de drie kinderen die uitgezet worden naar Oekraïne. Wij allen die het geluk mogen hebben kinderen te hebben, kunnen evenals zij de pijn ervaren, ondervonden bij de spanning om overleving van hun kind in die grot en het verdriet dat de ouders uit Oekraïne hebben om het uitzetten van hun kinderen.
Onvoorwaardelijke liefde is levenslang. Voor je kinderen, maar ook voor een partner. Het houden van, geeft de diepe intensiteit van een liefde waardoor alle andere factoren in het niet vallen. Je beleeft het geluk. Echter ook bij verdriet, ziekte en tegenslagen, ben je bereid altijd je lief te verdedigen, bij te staan en in hem/haar te blijven geloven.
Ook al heb je besloten uit elkaar te gaan, de onvoorwaardelijke liefde kan blijven bestaan, ook al is het “houden van” nu op een andere manier. Of je nu samen bent, of niet.

Let me not to the marriage of true minds

Laat mij toch geen beletselen verzinnen
Voor ware liefde; liefde houdt geen stand
Als zij verandert bij veranderingen,
Als zij bij elke kleine schipbreuk strandt.
O nee, zij is een baken, eeuwig licht,
Dat men zelfs in de zwaarste stormen ziet;
Een ster, waarnaar elk dwalend schip zich richt:
Men meet haar hoogte, maar haar waarde niet.
Zij is geen Nar des Tijds, al zal het rood
Van wang en lip ooit voor zijn zeis verbleken;
De liefde blijft bestaan tot aan de dood,
Zij taalt niet naar zijn uur en telt geen weken.

Als men hiertegen ooit bewijslast vindt,
Dan schreef ik nooit en werd geen mens bemind.
Shakespeare

Liefs, Monique

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 2206 keer gelezen

beoordeeld 4/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl