Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 10 juli 2018

Opkroppen, feedback of uitlaatklep?

ls iemand beweert dat hij of zij een saai leven heeft en nooit wat meemaakt kun je je afvragen, wat daarvan waar is. Ook als je veel zaken in je leven goed geregeld hebt komt het vaak genoeg voor, dat iets niet zo loopt als je verwacht had of als je gehoopt hebt. De werkelijkheid kan positief of negatief uitvallen ten opzichte van je verwachtingspatroon.

Het bijzondere van het single-zijn is dat je veel dingen niet alleen in je uppie meemaakt maar ook alleen verwerkt. Het kan zijn dat er gebeurtenissen zijn, die je heel diep raken. Wanneer je hoort, dat een van je dierbaren ernstig ziek is of zelfs overleden is, wanneer je een ongunstig bericht van je huisarts krijgt, dat grijpt je aan. Maar ook een bericht over je dochter, die voor de eerste keer zwanger is, je zoon die een andere baan zoekt, een kind dat gaat scheiden, de brief die je kreeg van de gemeente dat je een andere woning krijgt toegewezen..

Feedback is onmisbaar als je een bericht krijgt waar je niet op zit te wachten. Als je aan het daten bent en je krijgt van iemand, die je leuk vindt een afberichtje, dan kan het je helpen om dit te delen met een vertrouwd iemand, een vriend of vriendin. Dat helpt bij het verwerken van de teleurstelling. Wanneer je niet in de gelukkige omstandigheid verkeert dat je zo’n hartsvriend (-in) hebt, dan reageer je soms berustend maar ook vaak impulsief, bijvoorbeeld door de bewuste date te blokkeren. Ik weet niet of je enkel en alleen omdat je afgewezen wordt de ander moet blokkeren…. Die impulsieve beslissingen kun je voor een deel voorkomen door eerst feedback te zoeken.

Met het opkroppen van negatieve ervaringen kom je geen snars verder. Vaak wordt gezegd: Neem het niet zo zwaar, slaap er een nachtje over. Helaas blijkt dat je na die nacht nog steeds zit met dezelfde gevoelens als pakweg acht uurtjes daarvoor.

Een welgemeend sorry van de andere kant, van diegene die de oorzaak is van wat je overkomen is helpt je het beste om een en ander te verwerken en ook om de ander weer recht in de ogen te kunnen zien. Voordat daar sprake van is ( en als er überhaupt sorry gezegd wordt!) is feedback een goed alternatief.

Wat is het in het algemeen plezierig als er iemand in je leven is die ook openstaat voor je leuke ervaringen. Want die mogen ook best gedeeld worden! Aan wie vertel je, dat je date een vervolg krijgt, als het echt aan is?

Echte vriendschappen zijn dus heel belangrijk. Ik heb vrienden die ik vele jaren ken, met wie ik ook veel deel, die mij ook best wel eens op mijn nummer zetten. In een goede vriendschap moet je net als in een één op één relatie openstaan voor kritiek.

Aan wie stel je als eerste je nieuwe vriend / vriendin, waarmee je een paar keer gedatet hebt voor? Hoe belangrijk is dan de feedback, die je naderhand krijgt en ook wat je met die terugkoppeling doet. Een ander ziet vaker dingen, die jezelf niet ziet of niet wilt zien, omdat je op een roze wolk zit…


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Aktivo1 - 1556 keer gelezen

beoordeeld 1.6/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl