Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 11 augustus 2018

Reuring in bloggersland

Reuring in bloggersland
“Oorlog”, “Het Jammerdal”, “ Lieve Diemer”, “Mijn laatste blog”. Een greep uit de laatste blogs, welke betrekking hebben op het tranendal waarin de blogwereld zich zou bevinden. Mensen die bakzeil halen, zouden vertrekken, maar nog niet zijn vertrokken en mensen die uiteindelijk gewoon blijven. Dan zijn er ook nog enkelen die in het geweer komen om de ontstane misstanden aan de kaak te stellen.
Nu ongeveer een jaar geleden dat ik begonnen ben een blog te schrijven was ik enthousiast. De eerste reactie welke ik ontving: “Weer een leuke blog”!. Aanmoedigend en een hart onder de riem stekend. Want zeg nou eerlijk, door te schrijven over jezelf, over zelf meegemaakte dates, of andere zaken met betrekking tot de liefde, geef je jezelf enigszins bloot. Ik vond het in het begin toch wel spannend, maar vind het ook leuk om te schrijven. Aken en Keulen zijn ook niet op één dag gebouwd, dus ik ging gewoon door. Er steeds meer aan gewend rakend en iedere keer toch weer benieuwd naar de reacties. Het zal ongetwijfeld aan mijn stijl liggen, maar moet concluderen, dat ik nooit geen misplaatste reacties heb ontvangen. Zo leuk als ik het in het begin vond, zo staat mij het schrijven hier op 50 plus nu tegen. Nu lijkt het wel of wij als bloggers ons voor de wolven werpen. Het klimaat is veranderd. Helaas zitten we nu in slecht weer en dat is niet goed. Juist door de diversiteit van de schrijvers is het voor de lezer interessant. Laten we de draad weer oppakken waar we gebleven waren een aantal weken geleden. De schrijvers en de lezers, maar ook 50plus zullen ons er dankbaar voor zijn.
De stijl en verhalen van sommige schrijvers zou ik niet naar huis over wensen te schrijven. Ook al kun je ze omschrijven als talentvol en ook humoristisch. Beschrijving van vermeende lichaamsdelen in een bijzondere positie is niet echt respectvol. Men dient ten allen tijde beschaafd te blijven en respect te hebben, maar vooral uit te dragen. Maar….Aan de vruchten (her)kent men de boom.
Het is jammer dat de reacties al lang niet meer over het verhaal gaan wat een schrijver wil delen. Ik wil oppassen om niet iedereen over één kam te scheren, want gelukkig zijn er ook, welke ingaan op de inhoud. Een blogger zal blij zijn met iedere mening, zolang het maar gaat over het verhaal. .
Als twee hetzelfde doen is het nog niet hetzelfde. Ieder heeft zijn eigen schrijversstijl, of talent. Dit kwam ook tot uiting in de reacties op de diverse blogs. Je eigen woorden worden weer thuisgebracht. Zo ging het heen en weer, met (persoonlijke) beledigingen, onderhuidse uitingen van spot en elkaar de loef proberen af te steken.
Wij zijn allemaal anders, denken anders, soms andersom. Ieder beoordeelt een blog op zijn/haar manier. Het is niet verplicht een blog te lezen. Het is zelfs niet verplicht te reageren. Zwijgen en denken zal niemand krenken, dus niet reageren op een verhaal, is ook een reactie.
Maar als ieder zijn vloer keert, is het in alle huizen schoon.
Liefs Monique


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 2568 keer gelezen

beoordeeld 2.71/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl