Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 20 augustus 2018

Topprestatie

Zwemmen….. Elfstedentocht! Niet op bevroren water maar in het water. Wat heb ik meegeleefd met Maarten van der Weijden. Niet omdat ik het idee om de afstand van 200 km al zwemmend af te leggen zo geweldig vond, maar vooral leefde ik mee vanwege de gevoelens die het bij mij op riep. Want hoever kan een mens gaan totdat het lichaam uiteindelijk bezwijkt aan de immense prestatie die je ervan verlangt?. Je geest kan dan nog zo sterk zijn, alles in je lichaam zal moeten blijven functioneren. Vooral maakte ik mij bezorgd om de reden, dat het met hem niet goed zou gaan. Ik dacht eraan wat zijn lichaam en geest allemaal moesten doorstaan. Drie dagen en 2 nachten, bijna onafgebroken in het water. Een onmenselijke opgave, zou je zeggen. Uiteindelijk heeft hij 160 km gezwommen. Het blijft een topprestatie, die hij zichzelf had gesteld om geld in te zamelen voor het belangrijke onderzoek naar kanker. Ook al heeft hij zijn gewenste afstand niet bereikt, doet niet meer ter zake. Wat hij heeft bereikt is de emotie ontstaan onder vele Nederlanders, welke meeleefden met wat hij op die lange tocht moest doorstaan met enkel en alleen het doel te bereiken om het onbereikbare bereikbaar te maken. Niet alleen aan zijn afstand te kunnen voldoen, maar vooral bij te dragen aan de genezing van kanker in de toekomst. Velen hebben dit begrepen en geld gegeven. Hij mag trots zijn op het bedrag dat er voorlopig is bereikt. De inzet was van hem, echter hierdoor zijn we allemaal geraakt in onze gevoelens. Hij heeft ons gesterkt door zijn bijna onmogelijke opgave, dat strijden en vechten kan helpen om deze ziekte te gaan overwinnen.
Allemaal zijn we sterk
Alleen we weten het nog niet
Ergens verborgen in ons brein
Wordt ons strijden wakker
Wanneer het nodig zal zijn
ons leven te leven
Liefde ontvangen en geven
De kracht daaraan ontlenen
Want het ligt in de lijn
Wij de overwinning op deze ziekte behalen
die er ooit zeker zal zijn
Liefs Monique

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 2298 keer gelezen

beoordeeld 3.4/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl