Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 14 september 2018

Digital of real

De angst voor het vragen stellen is niet wat mij tegen houd.
Het is de angst voor de antwoorden, waardoor het is dat ik steeds minder en voorzichtiger vraag!
In de afgelopen paar weken heb ik veel nagedacht over het waarom mijn eenzaamheid steeds groter word, ik mezelf steeds meer terug heb getrokken in mezelf.

Ja natuurlijk, ik ben mijn man kwijt, ik heb een tijdje geen werk gehad en ... ik was niet bepaald "op rozen gebed", zoals men in het Duits zal zeggen en had ook zo veel te verwerken. In situaties van deze soort en alleen, echter, was ik eerder al geweest. Er zijn enkele keren in mijn leven geweest die me hebben gedwongen om te vechten. Diepe emotionele pijn had me eerder vergezeld, maar nooit eerder speelde 'angst' zo'n belangrijke rol hierin. Ja, ik heb het gevoel dat ze groeit, dat ze groter wordt, de angst! Het waarom begon aan het nadenken te zetten. Is het mogelijk om liefde in het leven te verliezen? De liefde in mensen? Nee! Kan en mag niet zijn!
Enige tijd geleden dook ik de digitale wereld in. Ze is mooi en opwindend. Ik heb de mogelijkheden gebruikt met mensen die ik in jaren niet had gezien en die ver weg waren weer in contact te komen. Ik begon de digitale mogelijkheden die ik wilde gebruiken in te duiken, zoals digitale fotografie en de bewerkingsmogelijkheden ervan, website-opbouw en schrijven, digitale communicatie! Bovendien was de digitale wereld na het einde van mijn podiumcarrière en mijn entree in een "normaal" beroepsleven in dit opzicht onmisbaar geworden.
Een paar dagen geleden zag ik een man op het internet die erg leuk leek. Heel voorzichtig probeerde ik een contact te maken. Al in mijn toespraak tot hem liet ik hem weten, dat ik niet zeker was of ik zelfs zijn interesse kan opwekken. Ik benaderde hem dus heel voorzichtig, bijna angstig.
Ongelooflijk, zo'n manier iemand aan te spreken zou bij me niet eens zijn opgekomen in de niet-digitale wereld. Ik kon de angst voelen, geen of erger nog een beknopt antwoord, zoals "geen interesse" te ontvangen. Deze angst is de laatste maanden in mij gegroeid, maar waarom? Ja, natuurlijk, nog niet helemaal hersteld, slechte ervaringen, de angst voor afwijzing en bli, bla, bli bla ...
Ik was dieper en dieper in een digitale wereld binnen getrokken, die op veel manieren niet echt of eerlijk kan zijn. Ik zat in de illusie vast, dat nabijheid kan ontstaan zonder de ontmoeting!
Mij is heel duidelijk geworden, dat voor een kennismaking en meer, de “echte” ontmoeting noodzakelijk, ja zelfs onmisbaar is. Woorden alleen, laten me een persoon niet herkennen, niet echt zien. Alleen de echte persoon tegenover mij, wiens lichaamstaal in wiens ogen ik kan lezen, geeft mij de kans om niet bang te zijn voor vragen en vooral ook niet bang voor de antwoord zijn.
Ik zocht en zocht en hoe meer ik dit in de digitale wereld deed, hoe meer ik eenzaam werd.
Ik ben er vast besloten, om niet meer te vragen op de digitale wereld, ik wil geen afwijzingen meer van mensen, die ik niet ken en die mij niet kennen.
Ik ben een echt persoon en nu wil ik gewoon het 'echte' leven weer een kans gaan geven.
De man met wie ik sprak, reageerde. Ik vroeg hem om een afspraak!


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Elli - 342 keer gelezen

beoordeeld 3.67/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl