Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 9 september 2018

Goudvis

Het is weer blogtijd, volgens de redactie. Vooruit, maar om het nu alweer over mijn werk te hebben, waar ik aan het begin van het schooljaar tot over mijn oren inzit, dat is ook zowat. Over de liefde dan? Nee, want ik zit tot over mijn oren in mijn werk en daar heb ik dus helemaal geen tijd voor.

Huisdieren heb ik niet - ik heb ze altijd met veel plezier gehad, maar ik ben al geruime tijd gewend aan de voordelen van een huisdierloos bestaan – en de kapper bezoek ik vijfwekelijks (coupe tondeuse, tien minuten). Die vallen dus ook af. Google brengt, zoals wel vaker bij gebrek aan onderwerpen, uitkomst.
Ik stuit op een onderzoek, dat zowel goed als slecht nieuws bevat voor de leden van deze site. De verdeling is wel wat oneerlijk, zeg ik er direct bij. Het goede nieuws betreft uitsluitend de mannen en het slechte nieuws uitsluitend de vrouwen.
Een onderzoekster van de universiteit van Michigan wilde weleens weten op welke leeftijd mannen en vrouwen het meest succesvol zijn op datingsites. De uitkomsten waren even bizar als lachwekkend en – ik zeg het maar bij voorbaat – voor geen zinnig denkend mens serieus te nemen. Volgens het onderzoek pieken vrouwen als het om online daten gaat op hun achttiende, terwijl de piekleeftijd bij mannen rond hun vijftigste ligt.
Bovendien, raaskalt het onderzoek verder, holt de begeerlijkheid van vrouwen daarna in hoog tempo achteruit tot hun vijfenzestigste, terwijl die bij de mannen juist toeneemt met het klimmen der jaren. En we zijn nog niet klaar, want houd je vast: een hoge opleiding verhoogt de begeerlijkheid van de man, maar doet afbreuk aan die van de vrouw. Kan het dommer? Nauwelijks.
Zulke onzin kan natuurlijk alleen maar uit Amerika komen. Mag je überhaupt wel op een datingsite staan vóór je achttiende? Volgens mij niet. Begeerlijkheid? Door wie en wat is die begeerlijkheid bepaald? Bestond de mannelijke onderzoekspopulatie misschien uit relibigamisten die bij tien vrouwen ten minste tien dochters hebben met wie ze het gaan doen zo gauw die geslachtsrijp zijn?
Trouwens, realiseer ik me, wanneer je je als vrouw inschrijft op deze site volgens de alhier gehanteerde minimumleeftijd, ben je volgens het onderzoek dus al 32 jaar op je retour als je start. Maar gelukkig wist je dat nog niet toen je achttien was en er nog geen datingsites bestonden. Stel je voor! En ja, en als ik op mijn vijftigste had geweten dat dat mijn piekleeftijd was voor een tweede carrière in de liefde had ik natuurlijk wel drie jaar eerder gaan scheiden.
Maar goed, dat is allemaal wijsheid achteraf. Wat nu? Ik zou me natuurlijk kunnen inschrijven op een site met een hoog lolitagehalte waar voornamelijk jonge zuchtmeisjes staan met twee danslessen, een verkeersdiploma en zo weinig mogelijk vervolgopleiding na de basisschool.
Maar ik moet realistisch zijn. Ik mag dan volgens het onderzoek vijftien jaar geleden hebben gepiekt, maar ik moet toch aannemen dat mijn begeerlijkheidscurve zich ook al een aantal jaren in neerwaartse richting beweegt. Misschien toch maar gewoon blijven staan hier en in afwachting van wat in het vat zit en hopelijk niet helemaal verzuurt iets vaker naar de kapper gaan en een goudvis nemen.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Janszen - 1420 keer gelezen

beoordeeld 4.45/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl