Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 8 september 2018

Single reis

Zojuist teruggekeerd van een reis naar Italië in gezelschap van allemaal singles. Een gemêleerd gezelschap bestaande uit 41 personen, mannen en vrouwen in de leeftijd van 24 tot 80 jaar. Met als doel om samen op vakantie te gaan. Samen belevenissen te kunnen delen, omdat eenvoudigweg samen genieten en het samen ervaren van gebeurtenissen het zoveel aangenamer maakt, dan in je eentje. Wat wel een algemene denkwijze is, dat single reizen in 1e instantie bedoeld zijn om een partner te ontmoeten, wil ik dat hier toch even rechtzetten. Ja, de mogelijkheid bestaat natuurlijk, maar de insteek is om samen te genieten van de reis. En…..inderdaad….. het komt voor dat er enkel en alleen op zo’n reis ingeschreven wordt in de veronderstelling dat men wel een partner tijdens die periode kan scoren. Men meer het lijfelijk genot voor ogen heeft. Niet aan alle bezienswaardigheden gedacht wordt, welke nog op het programma staan, maar het tweepersoonsbed als plaats waar het te beleven valt, wordt aangeprezen. De persoon van onze groep in kwestie kon echter al snel bakzeil halen en kwam na een kouwe kermis weer thuis.
Het blijft de real world, maar buiten dat voorval vond ik het een bijzondere ervaring om te vertoeven in zo’n groep alleenstaanden. Komende vanuit verschillende plaatsen van het land. Zo divers, gezien de leeftijden en achtergronden, met als enige gemeenschappelijkheid: het single zijn. Wat heb ik genoten van de gesprekken één op één al wandelend tijdens de bezichtiging van bezienswaardigheden, of met een aantal zittend op een terras, of tijdens het diner en het ontbijt. Steeds weer naast iemand anders te zitten, of toevallig net voor een mooi gebouw te staan waar je beiden interesse voor hebt. Het was ook te danken aan de samenstelling van de groep in het geheel, die het mogelijk maakte om fijne contacten te hebben. Maar vooral het afsluiten van de dag, zal me nog lang heugen. Iedereen met een drankje zittend buiten op het terras bij het hotel, waarbij we de bijzonderheden van de bezochte plaatsen doornamen. Veel gelachen om de humorvolle verhalen. Na verloop van tijd restte vaak nog een klein groepje, waaronder ik, die het licht uit deden.
Veel plaatsen bezocht, zoals Florence, Padua, Arezzo. Alsook Venetië, waar je toch ook eens in een gondel moet hebben gezeten, maar dan met 8 man i.p.v. het romantische beeld dat we hebben van een verliefd paartje. De liefhebberijen van mijn medereizigers ontdekt tijdens bezichtigingen van bezienswaardigheden onder begeleiding van een gids. De “fotografen” onder ons. Overal maar foto’s van makend die hen interesseerde, maar ook de “cultuursnuivers”, die maar vragen bleven stellen en onder de minder geïnteresseerden enige ergernis opwekten. De mensen die de gids weer kwijt was, doordat ze zelf gingen verkennen. En de mensen die het op een gegeven moment wel genoeg vonden en op een terrasje neerstreken. Echter juist die veelzijdigheid van mensen maakte het voor mij interessant en plezierig.
Er zijn vriendschappen ontstaan, bij mijn weten niet zozeer tussen een man en een vrouw, maar vriendschappen vanwege de reden dat je het met elkaar goed kunt vinden. Bij het afscheid zijn er gegevens uitgewisseld. Of deze zullen blijven bestaan zal im frage blijven. Het blijft een kortstondige samen beleefde gebeurtenis, welke éénmaal weer terug in het gewone leven zal vervagen. Maar wie weet……..Ik zal met plezier terugdenken aan deze fijne groep van allemaal singles.
Liefs,
Monique

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 2468 keer gelezen

beoordeeld 2.63/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl