Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 7 november 2018

Afspraken en je daar aan houden


Waar we met andere mensen contact hebben ontstaat er vaak een gesprek of bij schriftelijk of email contact een bericht. Aan elk gesprek of in een bericht komt een einde, of noem het een afronding. Dat slotakkoord wil nog wel eens een dilemma zijn.
Krijgt het contact een vervolg, wil je dat?
Ik kan me veel situaties herinneren, waarin ik communiceerde en waarbij ik absoluut niet op een tweede contact met de betrokkene zit te wachten. Denk bijvoorbeeld aan een ongewenst telefoontje of email van een bedrijf, dat ondanks mijn registratie bij het Bel me niet register mij lastig valt met hun promotieactiviteiten. Ik heb er moeite mee om dan beleefd te zijn en te zeggen, dat ik niet van hun benadering gediend ben. Op deze vormen van direct marketing zit ik niet te wachten. Verder ben ik nog korte tijd verbonden aan een organisatie, die allerlei gezellige dingen organiseert. Soms zijn er in die “club” mensen, die vaan om psychische redenen de stap naar buiten niet kunnen zetten en mij dan opbellen om zo toch iets op te pikken van de gezelligheid. Dan is dat telefoontje een vervanging, surrogaat voor hun bezoek. Ik fungeer dan als uitlaatklep voor hun onvermogen om er op uit te trekken. Maar in mij zelf zijn ze niet geïnteresseerd, ze praten vaak zo aan een stuk door, dat er geen speld tussen te krijgen is.
Aan de andere kant zijn er gelukkig heel wat momenten bij een contact, dat er wel iets na volgt of zelfs moet volgen. Het gaat dan om min of meer “zakelijke” gesprekken, meteen daarna raadpleeg ik mijn agenda en meestal lukt het om een afspraak te maken over wat we afspreken. Afspraken in de persoonlijke sfeer vragen om een andere insteek. Je maakt tijd voor iemand of je vraagt juist of de ander tijd voor jou wil maken. Ook dan wordt dit netjes vastgelegd.
Ik ben nogal gek op Things to do lijstjes. Een agenda sjouw je niet mee, een geavanceerde smartphone is ook niet mijn ding, zodat ik vaak per dag zo’n briefje hanteer. Het is een prima middel om je er af en toe aan te herinneren, wat er nog komt, en het geeft een heerlijk gevoel als je na een dag alles wat er op je lijstje staat kan doorstrepen. Gelukt!
Zo’n lijstje bevat net als de agenda zowel “zakelijke” afspraken als persoonlijke zaken, ook een date kan er op staan.
In de huidige maatschappij zijn we allemaal druk druk, daaruit vloeien weer contacten en ook afspraken uit voort. Het is natuurlijk uit de boze dubbele afspraken te maken. Om zogenaamd iets op het laatste moment te cancellen, terwijl je dat al lang van plan was, is ongepast. Daarom is het maken van afspraken niet zo simpel. Het heeft te maken met keuzes, die verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Ik vind, dat je zowel bij het maken van afspraken als bij het afzeggen van een afspraak eerlijk moet zijn naar de ander toe.
Wat spreek je bijvoorbeeld af na een date met iemand, die je door deze site hebt ontmoet? Heb je überhaupt tijd voor een (nieuwe) afspraak? En als je geen nieuwe afspraak wilt, hoe maak je dat kenbaar?
Het blijft allemaal spannend, ik vind dat we best aandacht mogen schenken aan dit onderdeel van het daten. Misschien kunnen we er ervaringen over delen?

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Aktivo1 - 913 keer gelezen

beoordeeld 2/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl