Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 30 november 2018

als iets te mooi is om waar te zijn...

....dan is dat het meestal ook... staat onder het kopje veiligheid bij tips+adviezen van onze 50Plus-redactie. Het heeft alles te maken met vertrouwen en ze waarschuwen ons niet voor niks. Maar wat doe je als je een vleiend en lief interessebericht hebt gekregen van een knapperd, die 3 jaar jonger is dan je zelf bent en je zeker weet dat hij bij andere dames ook in de smaak zal vallen? Wie niet waagt, niet wint, is een bekend gezegde en nooit geschoten is altijd mis, eveneens. Hij woont ook nog eens op spontane bezoekafstand van mijn woonplaats, dus ik kan altijd een poging wagen.

Eerst maar eens zijn profiel bekijken. Als gewoonlijk staat daar niet zo veel in over zijn vrije tijd en interesses, dan maar even kijken naar zijn beroep. Consultant ICT, las ik. Yes, ik weet wat dat is, mijn oudste zoon heeft hetzelfde beroep. Hij licht dan de hele software van een groot bedrijf door en wordt voor enkele maanden ingehuurd om de knelpunten op te lossen, problemen te ontrafelen, kortom, een job die goed verdient. Hij moet wel via een recruiter van zijn detacheringsbureau iedere keer een nieuwe opdrachtgever zien te vinden, want je blijft een ZZP-er. Toen er dan ook vermeld stond in het profiel van mijn date dat er binnenkort iets groots stond aan te komen, verbaasde mij dat niet. Hij zou wel een buffer hebben om die projectloze periode goed door te komen. Dus ik reageerde positief en hij wilde snel een afspraak. Hij was eigenlijk lid van een anders datingsite, maar had van 50Plus 1 week volledig lidmaatschap kado gekregen ter kennismaking. Aldus geschiedde. Op het stationsplein in Beverwijk, tegenover het NS-station was een hagelnieuw Grand Cafe gebouwd. Wel een dure yuppentent, maar je kon er heerlijk zitten en het was alle dagen open. Hij zat er al toen ik arriveerde en hij was in het echt net zo knap als op zijn profielfoto, Wow ! Hij was gezellig, een charmante man. Kortom, ik voelde me steeds meer op mijn gemak. Totdat ik informeerde wanneer hij zijn nieuwe werkopdracht verwachtte. Nou, zei hij aarzelend, ik zit al 2 jaar werkloos thuis, want ik reageer liever niet op flutbaantjes. En in die 2 jaar heb ik me helemaal toegelegd op het aanleren van geld beleggen via een computerspel, waarbij je met namaakgeld ervaring opdoet. Je moet net als bij de echte effectenbeurs dagelijks op de hoogte zijn van de wisselkoersen, om slim te leren beleggen. Ik ben er nu dermate goed in geworden dat ik soms in enkele uren het "inleggeld" kan verviervoudigen. Nu wil ik het dus met echt geld gaan doen en dat is "het groots" wat eraan gaat komen. Ik heb het computerspel al eens voorgespeeld voor een rijke aannemer en die was zo enthousiast dat hij gelijk wilde dat ik een grote som geld van zijn bedrijf ging beleggen, maar dat durfde ik niet. Ik zoek gewone mensen die met een inleg van een paar duizendjes de gok willen wagen dat ik ze snel rijk kan maken. Onmiddellijk ging bij mij een alarmbel af, want hij keek me vol verwachting aan. Ja hoor, daar gaan we weer, dacht ik, alle mafketels en fantasten van deze site trek ik aan ! Ik zal deze clown gelijk maar even uit de droom helpen." Je denkt toch niet dat ik jou toegang ga geven tot mijn bankrekening", zei ik, terwijl ik scherp lette op de reactie van zijn gezicht. Ik zag een kleine flikkering in zijn ogen en een licht trekken van zijn mondhoeken, maar hij herstelde zich snel, al na enkele seconden.

Nee, dat hoeft ook niet, zei hij, er komt binnenkort een lijfrentepolis op mijn naam vrij en daar kan ik zelf mee gaan beleggen. "Lijkt me een goed plan", zei ik en klemde onwillekeurig mijn voeten om mijn handtas, die op de grond naast mij stond. "Dus je zit nu even op zwart zaad, begrijp ik" ? Hij knikte bedeesd van ja. "Nou, dan zal ik je matsen en die twee triple biertjes die jij gedronken hebt voor mijn rekening nemen. Ik verwacht dan wel dat je nu vertrekt". Ik heb meer dan 5 minuten afgewacht of hij wel ECHT weg was, voor ik de ober ging waarschuwen om alles af te rekenen en mijn portemonnee uit mijn handtas durfde te pakken...

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door sixty - 970 keer gelezen

beoordeeld 2.83/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl