Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 23 november 2018

De ijskoningin

Koud is de zee, zo zonder strandtenten. Straks ga ik sinterklaasgedichten schrijven, straks, als mijn jas de jas van een ijskoningin is, als ik het bibberen voorbij ben. Ik zou minder moeten dromen, misschien. Ik zou een man, dé man moeten kiezen en een charmeoffensief beginnen. Nu eet ik aardbeien. Aardbeien rood, zacht en zoet. Mijn huid gloeit van de zon, van het zout, van jouw handen. ¨Godin gepaneerd¨, zei je en je streek strelend zand over mijn rug.

De lucht trilt boven het strand; er is een ruimte die zee en hemel is. Schepen zweven voorbij. Ik loop met blote voeten door het water en ik weet dat jij het bent, die stip in de gloeiende verte. Ik voel je kracht, met elke stap voel ik je kracht sterker worden. Langzamer loop ik nu, nog langzamer; schelpjes vloeien rond mijn voeten en ik buk me om de mooiste, de meest roze, mee te nemen. Als ik me opricht, sta je voor me. Aardbeienijs stroomt uit je handen.

Ik zou minder moeten dromen, misschien. Ik zou ervaring moeten opdoen in digitaal verleiden en tactvol vasthouden. In op het juiste moment een dikke jas aantrekken. Maar het is warm en in de duinpan kookt het zand.

Luister je wel? Omarm je de woorden? Ik lees je voor; een aangenaam-erotisch vertelseltje van Amy Bloom. Eigenlijk heb ik twee handen en een mond nodig voor jou, maar het boek moet voorgelezen blijven en de bladzijden vrij van zand. Eigenlijk heb ik zand tussen m´n billen en vind ik dat jij ook zand tussen je billen moet hebben. Jouw billen zijn van spijkerbroek. Hoezo, eerst verdienen? Jij kreeg mijn zand zomaar voor het oprapen... Woorden wil je, hete woorden uit mijn mond en ik fluister ´Woestijntaal´ in je oor: “Tegenover mij staat hij, staat zijn kromzwaard. Wij dansen in doodlopende sporen, verdraaien het pad. Hij laat zijn handen op mijn huid verglijden, brandt gaten in mijn lijf. In deze vlammen komen oude stukken terug, hergroeperen zich. Iemand roept mij. Als ik onder hem lig, voel ik haar voetstappen in mij komen. Ik strek mijn handen uit naar een hemelzwaard. In een cirkel van sterren zit ik tegenover hem, kijk toe. Het is afscheid als ik thee zet, dit huis afbreek en de berg beklim. Hij zit op de bodem van zand, brandt zich aan de dag. Zij woont weer in de waterput, toont haar kleed van vreemdelinge. Allah houdt zich schuil..." Wat is het dat ik dit zo erotisch vind, erotischer dan het letterlijk beschrijven? Gedroomd heb ik. Er was een festival. Mensen, vrolijke kleuren, kleine houten huisjes, zand. Er gebeurde iets aangenaams met de man aller mannen en ik mocht zijn penis houden. Groot en warm lag hij in mijn hand maar ik wist niet wat te doen. Het is de hoogste tijd dat ik dit boek weg leg en zwijgend in je oorlel bijt.

Ik zou minder moeten dromen, misschien. Ik zou mijn angst voor het Grote Geluk beschaamd van mijn huid moeten spoelen, uit mijn ziel moeten mediteren. Maar de profielen blijven ongelezen, de foto’s ongezien. Hij mocht er eens tussen staan, hij over wie mijn dromen gaan. Ik eet wel aardbeien. Aardbeien zijn ook lekker.

(De geciteerde tekst komt uit het gedicht ‘Woestijntaal’ van Albertina Soepboer)


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door RodeJas - 878 keer gelezen

beoordeeld 4.2/5 (20 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl