Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 26 november 2018

Dromen

We gaan samen van huis en jij hebt weer haast, zoals altijd. Even later word ik wat afgeleid, dat kan door het verkeer komen, iemand die wat vraagt of een veter die niet goed vast zit. Als ik weer opkijk, loop jij een stuk verderop en ben ik wat teleurgesteld omdat je niet op me hebt gewacht. Ik probeer je in te halen maar dat valt nog niet mee. Als het dan eindelijk is gelukt, zie ik dat het iemand anders is. Ik kijk om me heen maar ik zie je nergens meer. Dan besluit ik maar zelf op weg te gaan totdat ik besef dat ik niet weet waarheen en ook geen idee heb waar ik op dat moment ben. Dat ik verdwaald ben, is wel duidelijk. Bij het wakker worden, verdwijnen bij mij weer snel een aantal details van deze droom die ik regelmatig heb in verschillende versies. Ik weet bijvoorbeeld dan niet meer wie 'jij' was hoewel het in de droom zo logisch en vanzelfsprekend leek. Waar we naartoe op weg waren, is ook niet meer duidelijk en doet er immers ook echt niet meer toe. Het voelt ook niet als een nachtmerrie hoewel ik door deze droom wel vaak op de gekste tijden wakker word. Als ik volledig wakker ben, is er die gedachte dat er geen 'jij' is op dit moment en dat maakt me melancholisch als ik weer probeer te gaan slapen.

 

Soms voel ik ook de berusting als ik besef dat ik nu op de leeftijd ben waarop men je 'senior' gaat noemen als het al niet een stuk minder vriendelijk is. Toen ik jong was, kon ik me ook niet voorstellen dat men op 'latere leeftijd' nog diezelfde gevoelens zou kunnen hebben als op jeugdige leeftijd. Nog steeds die behoefte om samen te zijn en alles te delen met iemand die het belangrijkste is in je leven. Natuurlijk hebben we hier allemaal al een groot deel van de tijd achter de rug die ons gegund zal zijn. Uiteraard weten we inmiddels hoe het is om lief en leed met iemand te delen en zal het nooit meer zijn zoals het ooit is geweest toen je nog moest ontdekken wat het betekent om echt met iemand samen te zijn. Eigenlijk zou het daarom meer eenvoudig moeten zijn om weer iemand te vinden die zelf ook weet wat het is om lief te hebben maar ook de pijn kent van het verliezen. In de praktijk lijkt het erop dat we door de eerdere ervaringen het moeilijk vinden om weer iemand het vertrouwen te schenken dat nu eenmaal ook bij een relatie hoort. Zeker als je een langere periode alleen bent geweest, zijn er ook zaken waarop een nieuwe relatie inbreuk lijkt te gaan maken. Het is niet eenvoudig om de routine die je in je leven hebt opgebouwd weer ten dele op te geven omdat er iemand deel van je leven wil gaan uitmaken. En uiteraard is er ook altijd die angst voor afwijzing die we natuurlijk allemaal kennen.

'Wat zoek jij dan hier' vraagt iemand me een beetje vinnig in een berichtje. Een vraag die best confronterend is. Zoek ik de nieuwe liefde in mijn leven en verlang ik weer naar die heftige maar ook pijnlijke gevoelens die horen bij een verliefdheid waarvan je niet weet waar die gaat eindigen? Of zoek ik iemand die de leegte vult die er nu in mijn leven is. Iemand die meer is dan een vriendin maar waarbij er ook altijd en zekere afstand zal blijven. Het antwoord is dat ik dat gewoon niet weet. Soms zo ik gewoon willen dat ik weer weet wie 'jij; bent die me het zo moeilijk maakt in mijn dromen. Of heb ik je al gevonden?


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 819 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl