Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 24 november 2018

geen profielfoto maar toch afgesproken !


Ik ben van de zomer gezwicht voor een verzoek, waarin de man vroeg naar MIJN prive e-mailadres 2 of 3 foto's te mogen sturen. Waarom deze man wel en een ander niet ? Omdat hij via een keurig interesse-berichtje uitlegde door zijn werk niet publiekelijk te zien te mogen zijn, ook niet via foto op verzoek, maar wel aan degene, die hijzelf via zijn eigen e-mailadres had geselecteerd. Hij woonde slechts 6 km af van mijn woonplaats, dus kon ik hem dichtbij, halverwege, op nog geen kwartier fietsafstand, ontmoeten. Een koffie-afspraak van een uur, vroeg hij. Als het mij niet aanstond kon ik ieder moment vertrekken, dat vond hij niet erg. Mmm...mijn nieuwsgierigheid won het van mijn normale voorzichtigheid. Ik had zelf immers een extra e-mailadres aangemaakt waar mijn naam niet in voorkwam en bij de details alleen mijn voornaam, dus niks te verliezen. Ik ging akkoord.

De foto's waren mooi groot, beter dan welke je op 50plus kan bekijken en de man zag er heel goed op uit. Hij was helemaal mijn type, dus de date kwam er. Ik zocht een rustig koffietentje bij een kasteeltuin uit, waar niemand ongezien iets raars kon uithalen. Bovendien had het een zonnig terras en was de fietsenstalling in zicht. Ik zag hem van verre al aankomen, per fiets. De foto's waren recent geweest. Hij zag er perfect uit ! Bij de koffie legde hij uit dat hij bij de politie werkte, bij de recherche, en dat hij altijd rekening moest houden met wraakacties van gepakte criminelen. Het verhaal werd zelfs nog erger : de computer van het bureau was gehackt, dus kon hij geen tel.nr of adres online aan me doorgeven. Ja, hij had wel een mooi koophuis, maar hij woonde er momenteel niet en ook de woonplaats die hij op 50Plus had ingevuld, klopte niet. Hij zat tijdelijk ergens anders voor zijn eigen veiligheid, maar kon daar uiteraard niemand ontvangen. Ik voelde een lachkriebel omhoog borrelen : deze man deed zich voorkomen alsof hij Peter R. de Vries zelf was, op de vlucht voor zware criminelen. Hij vertelde het zo levendig, dat hij, zeker weten, in zijn eigen leugens was gaan geloven, maar ik geloofde hem steeds minder natuurlijk. Ik besloot het spelletje mee te spelen en vroeg hem hoe het nu verder met zijn dure koophuis moest. Dat huis gaat verkocht worden, zei hij, zodra het leeg opgeleverd kan worden. O ja, zei ik, heb je het tijdelijk verhuurd dan ? Nee, er zit nu een zieke vrouw in, die dement is en het wachten is op plaatsing in het verpleeghuis. Het was zelfs mogelijk dat ik hem met deze vrouw hier dichtbij in de supermarkt zou tegenkomen, want hij hielp haar zoveel mogelijk. In je profiel staat dat je alleenstaand bent, zei ik, of ben je nog getrouwd ? Nou ja, ik leef gescheiden van tafel en bed, gaf hij toe, eigenlijk nog getrouwd, maar in feite ben ik wel alleenstaand. Ach zo, zei ik meelevend, dat doe je goed. Maar ik heb niet eens een tel. nr van je, jij kan me thuis niet ontvangen, op je schuiladres niet : hoe dacht je dan met mij een relatie op te bouwen ? Nou, ik bericht je wel via je prive-email of ik bel jou, als je mij tenminste je tel.nr wilt geven ! Dacht van niet, zei ik, hier ga ik aboluut niet aan beginnen. Ik ga afscheid van je nemen en terug naar huis. Ik pakte mijn handtas en liep naar mijn fiets.

Thuis gekomen stormde ik gelijk naar binnen om hem te blokkeren, maar hij was me al voor geweest. Dat had hij gelijk na mijn vertrek gedaan. De site vroeg mij of ik hem OOK wilde blokkeren ? Graag, bromde ik tegen mezelf en voegde meteen de daad bij het woord. Ik kon hem niet aangeven wegens misleiding of nepprofiel, want hij was alleen via mijn prive e-mail te traceren en dat is en blijft altijd je eigen verantwoordelijkheid. Na een paar dagen was hij helemaal van de site verdwenen. Ik denk dat hij onze slimme 50 + dames schromelijk heeft onderschat en zijn geluk elders is gaan beproeven....

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door sixty - 889 keer gelezen

beoordeeld 2.17/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl