Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 27 november 2018

Gewoon over liefde

‘Leg eens precies uit waarom je van mij houdt’. We zitten lui bij een vijvertje, het is prachtig weer, maar de korte vakantie is bijna voorbij. Ik denk diep na over die onverwachte vraag en ze kijkt naar mij. Ze beschut haar ogen tegen de felle zon en krijgt rimpels in haar neus door de grote concentratie. Ik grom een beetje, maar ik weet dat ze een antwoord verwacht en dat het ook een goed antwoord moet zijn. Soms kunnen we lachen om de gekste dingen maar op dit moment is ze heel serieus. ‘Weet je....’ het begin is er, maar ik loop meteen een beetje vast. ‘Dat ik mooi, intelligent en temperamentvol ben, hoef je niet meer te zeggen’ ze lacht me uit als ze dat zegt en ik krijg weer wat meer vertrouwen. ‘Moet er dan nog meer zijn?’ Dit lijkt een mooie kans om te ontsnappen. ‘Nee, ik meen het, X. Waarom hou je van me?’ Het antwoord ben ik beslist niet vergeten al was het niet origineel of bevredigend.

 Tenslotte worden er nog dagelijks hele boeken volgeschreven over dat ene onderwerp en binnenkort kunnen we weer zwijmelen bij de romantische films die ook bij deze donkere dagen schijnen te horen.
Kan je weer van iemand gaan houden als de ‘liefde van je leven’ voorbij is? In de romantische films en romans is dat natuurlijk altijd weer mogelijk. Wat is er nu mooier en ontroerender dan iemand die vol verdriet zit over een vervlogen liefde, weer opnieuw de vreugde en het geluk van een nieuwe relatie te zien vinden. Natuurlijk zijn in dergelijke gevallen de betrokkenen nog jong en mooi en maakt dat de zaak ineens ook een stuk meer geloofwaardig. Als je de 50 bent gepasseerd, hoef je je beslist nog niet oud te voelen . Maar een blik in de spiegel is vaak wel voldoende om te beseffen dat er tijden zijn geweest dat je er iets beter uitzag. Natuurlijk zijn vrouwen nog steeds ‘mooi, intelligent en temperamentvol’. Mannen zijn hoogstens nog ‘interessant’. Maar liefde is toch veel meer dan louter fysieke aantrekkingskracht? Een eenvoudige wandeling door een druk winkelcentrum maakt duidelijk dat veel van de stellen die je ziet niet bij elkaar lijken te horen als je uitsluitend het fysieke in ogenschouw neemt. En welke vrouw is op den duur tevreden om te horen dat iemand van haar houdt alleen omdat ze zo mooi is. Liefde is veel meer, maar wat dan?

 

 

 

‘Als ik twee dingen mocht meenemen naar een onbewoond eiland, nam ik toch alleen jou mee’. Daar scoorde ik vele jaren geleden een glimlach maar ook een boze blik mee. Maar toch zit er een zekere waarheid in. Liefde is ook je prettig voelen in gezelschap van die ene die je dat gevoel geeft dat je bij elkaar hoort. Natuurlijk heeft de wetenschap inmiddels allang ontdekt dat ook dat gevoel van liefde een kwestie is van bepaalde hormonen die ons lichaam aanmaakt en waardoor de hersenen dat onbeschrijflijke gevoel gaan krijgen. Maar gelukkig hebben ze nog geen flauw benul waarom de ene persoon er wel voor zorgt dat die stofjes worden aangemaakt maar de andere niet. Liefde is er ook in vele verschillende soorten natuurlijk, voor je kinderen, ouders en anderen op de niet romantische manier. Maar is er voor de romantische liefde echt maar één de ware? Natuurlijk was een deel van mijn antwoord op de vraag over ‘houden van’ dat ik van haar hield omdat ze de enige voor mij was en ik nooit zoveel van een ander zou kunnen houden.

Ook als de vorige relatie niet is gelopen zoals je eens had gehoopt, zijn er toch van die momenten geweest dat je het geluk met die partner hebt gekend. Dat is tenslotte in het algemeen de reden om te kiezen voor een langdurige relatie. Kan een ander ooit die plaats innemen? In mijn leven heb ik tot dusverre twee relaties gehad die langdurig waren en ook volkomen verschillend. Maar een echt antwoord op die vraag heb ik beslist nog niet. Ook weet ik (nog) niet of de gevoelens in een relatie net zo heftig kunnen zijn als de jaartjes mee gaan tellen. Maar liefde is beslist meer dan alleen fysiek en de juiste mix van hormonen. Liefde is ook als jouw ziel zingt als zij lacht. Dus misschien komt het wel goed.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 981 keer gelezen

beoordeeld 2.67/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl